Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Wiroki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door DirkVE in het onderwerp Cruzcampo
Hallo Wiroki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.231 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 17 jan 2013 02:01 (CET)Reageren

Cruzcampo[brontekst bewerken]

Dag Wiroki,

ik zag dat je vannacht het artikel Cruzcampo hebt aangemaakt. Ik heb het goedgekeurd en zag wel dat er nog een paar dingen verbeterd konden worden; dat heb ik gedaan zoals je kunt zien. Toen zag ik dat het pas je eerste bijdrage is, en dat je nog een beetje aan het ontdekken bent hoe alles werkt.

Mijn advies is dat je op dat artikel bovenaan klikt op 'Geschiedenis'; dan kun je zien wat ik stapje voor stapje heb 'opgepoetst'. Dan selecteer je telkens twee opvolgende bijdragen en klikt dan op 'Geselecteerde versies vergelijken'. Misschien kun je daar weer dingetjes van leren voor volgende artikelen.

Verder was het een uitstekend stuk voor een eerste bijdrage! Ik hoop dat je meer van dit soort stukjes zult schrijven. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 17 jan 2013 09:16 (CET)Reageren

Hallo Erik Wannee,
Klopt helemaal! Dit is mijn eerste bijdrage en is onderdeel van een schoolopdracht. Wellicht leuk om te weten is dat we vorige week een interessante beginners-workshop hebben gehad van Hay Kranen. Ik vond het erg leuk om te schrijven, en zal dat ook zeker in de toekomst gaan doen, ben enorm enthousiast!
In ieder geval hartstikke bedankt voor jou verbeteringen aan de pagina en misschien wel belangrijker: de tips. Zo maak ik in de toekomst als het goed is minder fouten!
Vriendelijke groet, Roland Drewel 17 jan 2013 10:24 (CET)Reageren
Leuk dat je er zo enthousiast mee aan de slag bent gegaan. Laat ik je meteen waarschuwen: Je loopt best de kans dat je een keer vervelende ervaringen opdoet hier op Wikipedia, bijvoorbeeld doordat artikelen van je worden voorgedragen voor verwijdering of dat mensen niet zo tactisch reageren op dingen die je hebt gedaan. Zeker aan het begin, als je nog niet zo ervaren bent.
Mijn advies: Trek het je niet te zwaar aan; het hoort er gewoon bij. Ik heb aan het begin ook een paar keer zo'n ervaring gehad. Sommige mensen knappen erop af en anderen (waaronder ik) houden gewoon vol en worden er steeds handiger in.
Maar gelukkig heb je een goede start gehad met die workshop van Hay. Leuk initiatief van hem trouwens!
Als laatste: Wellicht heb je de vraag gezien op de overlegpagina van Cruzcampo? Zou je die vraag (daar) kunnen beantwoorden? Erik Wannee (overleg) 17 jan 2013 10:40 (CET)Reageren
Welkom! Mooi artikeltje. Ik heb de kolommen wat anders ingedeeld en een infobox toegevoegd. Indien je vragen hebt kan je die hier gerust stellen op jouw OP en zal ik hier ook beantwoorden (jouw OP staat nu op mijn "volglijst"). Vriendelijke groet. DirkVE overleg 19 jan 2013 21:15 (CET)Reageren

Amstel bij Cruzcampo[brontekst bewerken]

Hallo Wiroki, ook namens mij welkom hier op Wikipedia! :) Ik zal gelijk met de deur in huis vallen: Ik zag in het artikel over Cruzcampo, dat in de brouwerij ook verschillende soorten Amstel en andere merken van Heineken worden gebrouwen. Leuke informatie die ik nog niet wist. Misschien kun je je kennis ook vermelden in de artikelen van Amstel en de andere merken (zoals bijvoorbeeld bij Amstel Gold, omdat daar staat geschreven dat het enkel in Nederland gebrouwen wordt (onjuist dus, zo blijkt)). Groet, Jasper K (overleg) 19 jan 2013 13:51 (CET)Reageren