Overleg help:Nieuwe pagina aanmaken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

rode links[bewerken]

Mij is door verschillende gebruikers gemeld dat rode links niet altijd een uitnodiging tot het maken van een nieuw artikel hoeven te zijn. Ik was door de tekst op deze pagina juist in de veronderstelling dat dit wel zo is, omdat het zo in de tekst staat. Wellicht een idee om dit stukje iets te nuanceren om dergelijke misverstanden in de toekomst te voorkomen? Freestyle (overleg) 13 aug 2006 21:08 (CEST)

Als iemand haakjes om een woord zet en dus een link maakt, dan betekent dat dat hij vindt dat er over dat woord meer kan worden verteld. Is de link rood, dan vindt hij dus dat het artikel nog moet worden geschreven. Dat is wel degelijk een uitnodiging.
Pas echter op, het is mogelijk dat het artikel al bestaat onder een andere titel. In dat geval is het beter de rode link te veranderen in een link naar het reeds bestaande artikel. Handige Harrie 11 sep 2007 11:13 (CEST)
Nee, beter is het de rode link te voorzien van een redirect. Ik zie overigens een rode link niet zozeer als "uitnodiging" maar meer als "vaststelling" dat een gewenst artikel ontbreekt. — Zanaq (?) 11 sep 2007 11:18 (CEST)

Aangaande het stukje waarin een voorbeeld van de rode link wordt gegeven, het zou misschien netter zijn als in plaats van "<font color=red><u>onderwerp</u></font>" de W3C-valide code "<span style="color: red; text-decoration: underline">onderwerp</span>" wordt gebruikt. Slechts een suggestie, maar m.i. een klein stukje netter dan bovenstaande jaren '90 code. 217.149.203.206 30 jul 2008 15:03 (CEST)

Uitnodiging óf vaststelling, lijkt mij. Maar in beide gevallen is er een constatering: een artikel dat wel in de wikipedie zou passen, bestaat nog niet. Dat stel je vast, en wie zich geroepen voelt, is daarmee uitgenodigd. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 30 jul 2008 16:19 (CEST)

Nota bene[bewerken]

Wat is er onduidelijk aan mijn laatste toevoeging? Het is goed om na te denken over de plaatsing van een nieuwe pagina. Als je zomaar een pagina toevoegd vanuit een willekeurig artikel, dan komt die automatisch in dezelfde categorie terecht, toch? Ik kan me voorstellen dat, als je je daar als gebruiker niet van bewust bent, je fouten kunt maken. --Wickey 13 feb 2008 15:35 (CET)

Neehoor, als je een pagina aanmaakt komt die niet automatisch in een bepaalde categorie of op een bepaalde pagina te staan, dat heb je helemaal zelf in de hand door al dan niet een categorie toe te voegen. Het is niet zo dat als jij via pagina X die in de categorie Videospel staat, een pagina Y aanmaakt dat die ook in de categorie Videospel komt te staan. Ik neem aan dat je dat bedoelde? Groetjes en welkom! nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 13 feb 2008 15:53 (CET)
In orde. Groet, --Wickey 14 feb 2008 11:45 (CET)

Pagina's in voorbereiding[bewerken]

Kan iemand hier mij vertellen hoe ik een nieuwe lange pagina die nog niet af is tijdelijk ergens kan opslaan zonder dat de pagina al als nieuwe pagina op Wikipedia staat met een wiu2-sjabloon? Het schijnt dat iedere gebruiker daar een aparte ruimte voor heeft, maar ik zie zo niet hoe het werkt. Bedankt, Solejheyen 23 sep 2009 14:22 (CEST)

Je kan eenvoudig werken op een subpagina van je eigen gebruikerspagina, dus Gebruiker:Solehejen/Nieuwe pagina. Maak als je dat gemakkelijk vindt een linkje hiernaar op je gebruikerspagina aan. Als je klaar bent wijzig je de titel naar één in de hoofdnaamruimte, het wordt dan Nieuwe pagina. Je kan op deze manier ook andere niet encyclopedische zaken kwijt, als persoonlijke zandbak of iets als Gebruiker:Caseman/Wiki-overwegingen. Caseman 23 sep 2009 15:50 (CEST)

Akkoord Dollart chelvin (overleg) 16 mrt 2019 18:09 (CET)

Informatie uit andere talen[bewerken]

Ik lees op deze pagina niets over het gebruik van informatie uit pagina's in andere talen (specifiek het Engels). Best vaak is een pagina in het Engels al geschreven (de Engelse Wikipedia bevat vijf keer zo veel pagina's als de Nederlandse). Ik kan me voorstellen dat het nuttig is om informatie uit de Engelse Wikipedia te gebruiken voor het schrijven van een nieuwe Nederlandse pagina (zonder letterlijk te vertalen natuurlijk). Hoe denken jullie daarover? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Suzanv (overleg · bijdragen)

Hoi Susanv, een pagina vertalen uit een andere versie van Wikipedia is natuurlijk gewoon toegestaan, zolang je in de bewerkingssamenvatting vermeldt waarvandaan de informatie komt (het beste is het een url naar de versie van het origineel te geven). Die vermelding is de enige plicht die uit de rechten op teksten in andere versies van Wikipedia volgt. Vr. groet, Woudloper overleg 4 nov 2010 18:17 (CET)