Plantentuin Universiteit Gent

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vijver in de plantentuin

De Plantentuin van de Universiteit Gent is – zoals de naam zegt – de plantentuin of hortus botanicus van de Universiteit Gent. De plantentuin bevindt zich naast het Ledeganck-complex en aan de rand van het Citadelpark in Gent.

Tot de plantentuin behoren, naast de levende collecties zowel buiten als in broeikassen, een uitgebreide zaadbank en een herbarium. De levende collectie bestaat uit een arboretum, een mediterrane afdeling, een systematisch gedeelte en een rotstuin. De kassen bestaan uit de Victoriakas met onder andere Victoria amazonica, Euryale ferox en Victoria cruziana, een tropische en subtropische kas en een succulentenkas. De tuin en de publiekskassen (Victoriakas, tropische kas en subtropische kas) zijn dagelijks gratis toegankelijk.

De plantentuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conservation International, een non-profitorganisatie die botanische tuinen samen wil brengen in een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten.

Tussen 1797 en 1903 was deze "botanische tuin", zoals hij toen was gekend, gelegen op het terrein van de intussen verdwenen Abdij van Boudelo aan de Ottogracht.

Foto's[bewerken]

Externe link[bewerken]