Portaal:In het nieuws/Sport/2010/september

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

28 september[brontekst bewerken]

15 september[brontekst bewerken]

13 september[brontekst bewerken]

11 september[brontekst bewerken]

  • Hockey - Het Argentijnse vrouwenteam wordt voor de tweede keer wereldkampioen. In de finale van het toernooi dat in eigen land werd gehouden, wordt het Nederlandse team met 3-1 verslagen. De Argentijnen wonnen eerder dit jaar ook al de Champions Trophy voor de derde keer op rij. Nederland was de titelverdediger. Luciana Aymar werd voor de wedstrijd gehuldigd voor haar 300e interland en ze werd na afloop gekozen tot de beste speelster van het toernooi.
  • Tennis - Kim Clijsters wint voor het tweede achtereenvolgende jaar de US Open 2010. De 27-jarige Belgische wint in de finale relatief eenvoudig met 6-2, 6-1 van de Russische Vera Zvonarjova. Omdat Clijsters de laatste editie voorafgaand aan haar afscheid in 2007 ook wist te winnen, is ze nu al 21 wedstrijden op rij ongeslagen op de banen van Flushing Meadows.

8 september[brontekst bewerken]

  • Snooker - De drievoudig wereldkampioen John Higgins wordt voor zes maanden geschorst. Ook krijgt hij een boete van 75 duizend pond. De Schot werd door de krant News of the World gefilmd terwijl hij een bod accepteerde om een wedstrijd te beïnvloeden. Higgins ontkende en gaf aan, dat hij het bod accepteerde om van de aanbieders af te komen. Wel heeft hij nagelaten deze poging te vermelden en dat werd hem door de wereldsnookerbond kwalijk genomen. Omdat hij al sinds mei was geschorst, mag hij in november weer spelen.

5 september[brontekst bewerken]