Portaal:In het nieuws/Sport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Datum: 16 augustus   |   Tijd: 21:14 MET<- Sport in 2006 ->
<- Sport in 2007 ->
<- Sport in 2008 ->
<- Sport in 2009 ->
<- Sport in 2010 ->
<- Sport in 2011 ->
<- Sport in 2012 ->
<- Sport in 2013 ->
<- Sport in 2014 sportnieuws 2014 ->
<- Sport in 2015 sportnieuws 2015 ->
<- Sport in 2016 sportnieuws 2016 ->
<- Sport in 2017 sportnieuws 2017 ->


Zie eveneens

Wikinews-logo.png

nl.Wikinews.org Sport

Portaal Sport.png

Portaal:Sport

In het nieuws

Sport algemeen

Actuele evenementen[bewerken]

Personen[bewerken]

Voetbalclubs[bewerken]

Zie ook[bewerken]

bewerk

Laatste sportberichten


Vivianne Miedema beim Aufwaermen BL FCB gg. 1. FFC Frankfurt Muenchen-1.jpg

Eerder in het nieuws[bewerken]

3 augustus[bewerken]

30 juli[bewerken]

29 juli[bewerken]

27 juli[bewerken]

23 juli[bewerken]

22 juli[bewerken]

21 juli[bewerken]

18 juli[bewerken]

17 juli[bewerken]

16 juli[bewerken]

15 juli[bewerken]

14 juli[bewerken]

25 juni[bewerken]

11 juni[bewerken]

10 juni[bewerken]

7 juni[bewerken]

  • Atletiek – Bij een wedstrijd in Castricum werpt Thomas van Ophem de speer geheel onverwacht naar een afstand van 80,70 m, negentien centimeter verder dan het Nederlands record, dat sinds 1999 op naam staat van Johan van Lieshout. Van Ophems PR stond op dat moment op 72,12 m. Of het record officieel erkend zal worden, is overigens nog de vraag. In Castricum bestond het deelnemersveld namelijk zowel uit mannen als uit vrouwen en volgens het reglement kunnen in zo’n wedstrijd geen records worden gevestigd. De Atletiekunie heeft inmiddels geadviseerd om hoe dan ook het record volgens de daartoe bestaande procedure wel aan te vragen.

4 juni[bewerken]

28 mei[bewerken]

26 mei[bewerken]

20 mei[bewerken]

7 mei[bewerken]

  • Krachtsport – Op de Arnold Classic Zuid-Afrika die op 7 mei gehouden wordt in de Sandton Convention Centre in Johannesburg, haalt de Pool Mateusz Kieliszkowski de gouden plak. Jitse Kramer uit Nederland haalt het zilver, vooral te danken aan zijn prestatie met het dragen van een frame van 370 kg, over een lengte van 25 meter, waar Kramer tweede wordt en Kieliszkowski eerste. Kramers prestatie op het onderdeel Atlas Stones, waar Kilieszkowski slechts een punt haalt, bezorgt Kramer ook veel punten. Kilieskowski wint vooral de titel door enkele onderdelen te winnen, eentje waar Kramer en anderen niet aan meedoen, aangezien het Nederlandse en andere nationale records op dat onderdeel (log lift) lager liggen dan het startgewicht. Van de twaalf deelnemers valt er eentje van tevoren af, waardoor de wedstrijd met elf man gedaan wordt.

23 april[bewerken]

20 april[bewerken]

5 april[bewerken]

  • Schaatsen – In zijn woonplaats Ter Aar overlijdt Jan W. van der Hoorn. Op 8 februari 1948 kwam hij bij de Negende Elfstedentocht aanvankelijk als vijfde over de finish, maar werd later alsnog uitgeroepen tot winnaar toen bleek, dat de eerste vier onreglementaire hulp hadden gehad van het publiek. Van der Hoorn werd 93 jaar.

1 april[bewerken]

29 maart[bewerken]

19 maart[bewerken]

  • Kungfu - Sifu Mark Horton en zijn leerling, dj Laidback Luke (Lucas van Scheppingen) doen mee aan het WK Kungfu te China voor de school Hong Ying Wuguan te Leiden. Het is de 15e editie van het WK Kungfu. Het doel is om het record aantal gouden medailles in de discipline tai chi te behalen. Horton haalt in zijn eentje alle acht gouden medailles, iets wat nog nooit eerder voorgekomen is, aangezien men aan maximaal acht disciplines mag meedoen en niemand eerder alle acht gouden plakken haalde. Samen met Van Scheppingen wordt Horton feestelijk onthaald in Leiden. Van Scheppingen haalt ook een aantal gouden en zilveren medailles in verschillende disciplines.

5 maart[bewerken]

  • Schaatsen – Op het WK allround in het Noorse Hamar worden Sven Kramer en Ireen Wüst alle twee kampioen. Voor de beide 30-jarige Nederlandse schaatsers is het de negende respectievelijk zesde mondiale allround-titel. Kramer is heer en meester gedurende het gehele toernooi en heeft nog de meeste tegenstand te duchten van zijn trainingsmaatje Patrick Roest, die debuteert met een tweede plaats. Jan Blokhuijsen zorgt voor een 'clean sweep' door derde te worden. Ireen Wüst moet bij de vrouwen veel strijd leveren en weet zich pas op het laatste onderdeel aan de kop van het klassement te nestelen, dat lange tijd wordt aangevoerd door de verrassende Japanse Miho Takagi. Die wordt ten slotte derde, terwijl de Tsjechische Martina Sáblíková het zilver voor zich opeist.

4 maart[bewerken]

3 maart[bewerken]

28 februari[bewerken]

25 februari[bewerken]

23 februari[bewerken]

18 februari[bewerken]

  • Atletiek – In wat weleens zijn laatste optreden in een indoorwedstrijd zou kunnen zijn, verbetert Mo Farah zijn eigen Europese indoorrecord op de 5000 m met bijna anderhalve seconde tot 13.09,16. De Brit doet dit tijdens de indoorwedstrijden in Birmingham. Na de WK in Londen komende zomer gaat de 33-jarige Farah zich namelijk richten op de wegatletiek.

18 februari[bewerken]

17 februari[bewerken]

12 februari[bewerken]

11 februari[bewerken]

10 februari[bewerken]

9 februari[bewerken]

5 februari[bewerken]

  • Tafeltennis – Voor het eerst in haar carrière wint tafeltennister Li Jie de Europese top 12, sinds 2015 omgedoopt tot Europese top 16. De Nederlandse was in 2009 en 2012 eerder finaliste geweest, maar kwam toen beide malen niet verder dan de zilveren medaille. In 2010 en 2011 keerde zij met brons huiswaarts. Ditmaal verslaat zij in het Franse Antibes in de finale echter haar Duitse tegenstandster Petissa Solja, doordat die na een gelijk opgaande strijd in de derde game bij een 4-1 achterstand een blessure aan haar bovenarm oploopt en moet opgeven.

4 februari[bewerken]

2 februari[bewerken]

1 februari[bewerken]

25 januari[bewerken]

15 januari[bewerken]

2 januari[bewerken]

Externe links naar Nederlandstalige nieuwsbronnen[bewerken]