Portaal:Namibië

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit portaal is genomineerd om een toekomstig Portaal van de week te worden. Heb je een mening over dit portaal, stem dan mee.
PortaalNamibie.jpg

Portaal Namibië

Vote-SWAPO-2004-1.jpg
Het dunbevolkte Namibië is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Het land is zo groot als Frankrijk en Duitsland samen, toch wonen er slechts twee miljoen mensen. Het land is erg droog en er zijn slechts vier rivieren die het hele jaar stromen. Drie van deze rivieren bevinden zich in het uiterste noorden, de vierde rivier vormt de grens met Zuid-Afrika in het zuiden.

Wist je dat...

Thema's
Geografie
Geschiedenis
Politiek
Talen en volken
Flora en fauna
Uitgelicht, Artikelen en Gewenst

Uitgelicht artikel

De Caprivistrook is de naam van een 30 km brede strook land in Afrika tussen Angola en Botswana die hoort bij Namibië. Sinds 1990 valt de Caprivistrook in twee bestuurlijke Namibische regio’s: de westelijke helft valt in de Kavango-regio, de oostelijke helft is de Caprivi-regio. De strook begint in het noordoosten van het land op de 21ste graad oosterlengte en strekt zich 450 km uit naar het oosten tot het punt waar de Chobe rivier zich van de Zambezi afsplitst. De strook grenst in het noorden aan Angola en Zambia, in het zuiden aan Botswana. Lees verder >>>

Overzicht


Uitgelichte afbeelding

Windhoek aerial.jpg

Het centrum van Windhoek vanuit de lucht
Overzicht

Selectie van artikelen

Gewenste artikelen

(vul aan↓)

Dit kan beter


- Oshiwambo (12 sept 2007)

Verwante portalen

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika