Portaal:Namibië

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit portaal is genomineerd om een toekomstig Portaal van de week te worden. Heb je een mening over dit portaal, stem dan mee.
PortaalNamibie.jpg

Portaal Namibië

Vote-SWAPO-2004-1.jpg
Het dunbevolkte Namibië is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Het land is zo groot als Frankrijk en Duitsland samen, toch wonen er slechts twee miljoen mensen. Het land is erg droog en er zijn slechts vier rivieren die het hele jaar stromen. Drie van deze rivieren bevinden zich in het uiterste noorden, de vierde rivier vormt de grens met Zuid-Afrika in het zuiden.

Wist je dat...

Thema's
Geografie
Geschiedenis
Politiek
Talen en volken
Flora en fauna
Uitgelicht, Artikelen en Gewenst

Uitgelicht artikel

Frank (Frankie) Fredericks (Windhoek, 2 oktober 1967) is een voormalige atleet uit Namibië. Hij is tot dusver de enige atleet die voor Namibië een olympische medaille heeft gewonnen. Fredericks stapte over van de voetbalsport op atletiek toen hij zeventien jaar oud was. "Daar bleek ik meer talent voor te hebben", vertelt hij. Na zijn middelbare school kreeg hij een baan bij de Rossing Uranium Mine en die werkgever stuurde hem als negentienjarige naar de VS om te gaan sporten en studeren aan de Brigham Young University. Lees verder >>>

Overzicht


Uitgelichte afbeelding

Selectie van artikelen

Gewenste artikelen

(vul aan↓)

Dit kan beter


- Oshiwambo (12 sept 2007)

Verwante portalen

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika