Portaal:Namibië

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit portaal is genomineerd om een toekomstig Portaal van de week te worden. Heb je een mening over dit portaal, stem dan mee.
PortaalNamibie.jpg

Portaal Namibië

Vote-SWAPO-2004-1.jpg
Het dunbevolkte Namibië is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Het land is zo groot als Frankrijk en Duitsland samen, toch wonen er slechts twee miljoen mensen. Het land is erg droog en er zijn slechts vier rivieren die het hele jaar stromen. Drie van deze rivieren bevinden zich in het uiterste noorden, de vierde rivier vormt de grens met Zuid-Afrika in het zuiden.

Wist je dat...

Thema's
Geografie
Geschiedenis
[[Bestand:|center|125px]]

Categorie

Commons-logo.svg Afbeeldingen
Politiek
Talen en volken
Flora en fauna
Uitgelicht, Artikelen en Gewenst

Uitgelicht artikel

Charles John Andersson (Karl Johan) (Värmland, 4 maart 1827 - Omutwe-Onjambu (Angola), 5 juli 1867) was een Zweeds ontdekkingsreiziger, jager en handelaar. Hij was de zoon van de Engelse jager Llewellyn Lloyd en diens Zweedse dienstmeisje. Andersson is het meest bekend geworden door vele boeken die hij over zijn reizen heeft gepubliceerd en was een van de opmerkelijkste ontdekkingsreizigers van zuidelijk Afrika, vooral het huidige Namibië. Andersson groeide op in Zweden en begon zijn studie in 1847 aan de universiteit van Lund. Lees verder >>>

Overzicht


Uitgelichte afbeelding

Ruacana.jpg

De Ruacana-watervallen
Overzicht

Selectie van artikelen

Gewenste artikelen

(vul aan↓)

Dit kan beter


- Oshiwambo (12 sept 2007)

Verwante portalen

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika