Portaal:Namibië

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit portaal is genomineerd om een toekomstig Portaal van de week te worden. Heb je een mening over dit portaal, stem dan mee.
PortaalNamibie.jpg

Portaal Namibië

Vote-SWAPO-2004-1.jpg
Het dunbevolkte Namibië is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Het land is zo groot als Frankrijk en Duitsland samen, toch wonen er slechts twee miljoen mensen. Het land is erg droog en er zijn slechts vier rivieren die het hele jaar stromen. Drie van deze rivieren bevinden zich in het uiterste noorden, de vierde rivier vormt de grens met Zuid-Afrika in het zuiden.

Wist je dat...

Thema's
Geografie
Geschiedenis
Politiek
Talen en volken
Flora en fauna
Uitgelicht, Artikelen en Gewenst

Uitgelicht artikel

De South West Africa People's Organisation (SWAPO, Volksfront van Zuidwest-Afrika) is de regeringspartij van Namibië. De SWAPO-partij werd opgericht op 19 april 1960 met als doel om zich te verzetten tegen het systeem van contractarbeid en gedwongen verhuizing, ingesteld door de Zuid-Afrikaanse bezetter. Tevens had SWAPO zich een onafhankelijk Namibië ten doel gesteld. Sam Nujoma werd gekozen als president van SWAPO. Op 26 augustus 1966 komt het tot een eerste confrontatie tussen guerrillastrijders van de SWAPO en de Zuid-Afrikaanse politie in het plaatsje Omgulumbashe in Ovamboland. Lees verder >>>

Overzicht


Uitgelichte afbeelding

National Flag Namibia.JPG

De vlag van Namibië
Overzicht

Selectie van artikelen

Gewenste artikelen

(vul aan↓)

Dit kan beter


- Oshiwambo (12 sept 2007)

Verwante portalen

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika