Portaal:Namibië

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Dit portaal is genomineerd om een toekomstig Portaal van de week te worden. Heb je een mening over dit portaal, stem dan mee.
PortaalNamibie.jpg

Portaal Namibië

Vote-SWAPO-2004-1.jpg
Het dunbevolkte Namibië is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Het land is zo groot als Frankrijk en Duitsland samen, toch wonen er slechts twee miljoen mensen. Het land is erg droog en er zijn slechts vier rivieren die het hele jaar stromen. Drie van deze rivieren bevinden zich in het uiterste noorden, de vierde rivier vormt de grens met Zuid-Afrika in het zuiden.

Wist je dat...

Thema's
Geografie
Geschiedenis
[[Bestand:|center|125px]]

Categorie

Commons-logo.svg Afbeeldingen
Politiek
Talen en volken
Flora en fauna
Uitgelicht, Artikelen en Gewenst

Uitgelicht artikel

Windhoek (soms in het Duits: Windhuk) is de hoofdstad en de grootste stad van de Republiek Namibië. De stad ligt in het midden van het land, op een hoogte van circa 1650 meter en heeft waarschijnlijk meer dan de 300.000 inwoners. De naam is afgeleid van Winterhoek, de boerderij waar Nama-leider Jonker Afrikaner is geboren. Sinds 1891 is Windhoek de hoofdstad van het land. Tijdens de Zuid-Afrikaanse bezetting, ten tijde van de apartheid, moesten blanken, kleurlingen en zwarten strikt gescheiden wonen. Blanken woonden in de stad, kleurlingen en zwarten woonden in de townships. Lees verder >>>

Overzicht


Uitgelichte afbeelding

Selectie van artikelen

Gewenste artikelen

(vul aan↓)

Dit kan beter


- Oshiwambo (12 sept 2007)

Verwante portalen

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika