Portaal:Seychellen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
PortaalSeychellen.jpg


bewerk 

Seychellen

De vlag van de Seychellen

De Seychellen is een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit circa 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Van de 80.000 inwoners woont zo'n 90% op het hoofdeiland Mahé. Mahé is 27 kilometer lang en tussen de 3 en 8 kilometer breed. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland.

De eerste bewoners van de Seychellen waren piraten en het verhaal gaat dat de beruchte piraat Olivier Levasseur - bijgenaamd "de buizerd" - een schat op Mahé achtergelaten heeft.

overzicht bewerk 

Uitgelicht

Sir James Mancham (*1939) is een Seychelliaans staatsman. Mancham richtte in 1964 de Democratische Partij van de Seychellen (SDP) op. In 1970 werd hij eerste minister en in 1975 premier van de autonome Seychellen. Na de onafhankelijkheid van de Seychellen op 29 juni 1976 werd hij de eerste president van de republiek. Mancham en zijn SDP waren grote voorstanders van nauwe betrekkingen met het vroegere moederland, het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een bezoek van James Mancham aan Londen pleegden aanhangers van premier France-Albert René een staatsgreep. Sindsdien verbleef Mancham in Engeland en voerde oppositie tegen de nieuwe regering van president René.

In 1991 werden de Seychellen weer een democratie en in 1993 keerde Mancham naar de Seychellen terug als presidentskandidaat voor de SDP. De verkiezingen werden echter gewonnen door de zittende president, René.

bewerk 

Artikelen

bewerk 

Verwante portalen & subportalen

overzicht bewerk 

Eiland van de dag

Sainte-Anne is een eiland dat bij de Seychellen hoort. Het ligt ten oosten van Mahé, ter hoogte van de hoofdstad Victoria. Sainte-Anne vormt samen met Île au Cerf, Île Longue, Île Ronde, Île Moyenne en Île Cachée het Sainte-Anne Marine Nationaal Park.

Sainte-Anne is zo’n 220 hectare groot. Het hoogste punt van het eilandje is 250 meter.

Het eiland is in privébezit en vormt een groot en luxueus resort, bestaande uit 87 villa’s: het Sainte Anne Resort & Spa.

overzicht bewerk 

Afbeelding van de maand

Het wapenschild van de Seychellen

Coat of arms of the Seychelles.svg
bewerk 

Meehelpen aan artikelen

Te verbeteren:


- La Digue (3 jan 2007)


Gewenst: (vul aan↓)

Projecten: Eilanden van de Seychellen

Vul aan!

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika