Portaal:Seychellen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
PortaalSeychellen.jpg


bewerk 

Seychellen

De vlag van de Seychellen

De Seychellen is een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit circa 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Van de 80.000 inwoners woont zo'n 90% op het hoofdeiland Mahé. Mahé is 27 kilometer lang en tussen de 3 en 8 kilometer breed. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland.

De eerste bewoners van de Seychellen waren piraten en het verhaal gaat dat de beruchte piraat Olivier Levasseur - bijgenaamd "de buizerd" - een schat op Mahé achtergelaten heeft.

overzicht bewerk 

Uitgelicht

Het Seychels voetbalelftalis een team van voetballers dat de Seychellen vertegenwoordigt bij internationale wedstrijden zoals de kwalificatiewedstrijden voor het WK en de Afrika Cup.

De Seychelles Football Federation werd in 1979 opgericht en is aangesloten bij de COSAFA, de CAF en de FIFA (sinds 1986). Het Seychels voetbalelftal behaalde in oktober 2006 met de 129e plaats de hoogste positie op de FIFA-wereldranglijst, in juli 2002 werd met de 195e plaats de laagste positie bereikt.

bewerk 

Artikelen

bewerk 

Verwante portalen & subportalen

overzicht bewerk 

Eiland van de dag

Anse Georgette, een van de mooiste stranden

Praslin is het tweede grootste eiland van de Seychellen. Er zijn ongeveer 5000 inwoners die hoofdzakelijk van de landbouw, visvangst en toerisme leven. Lazare Picault, de ontdekker van de Seychellen, doopte dit eiland in 1744 l'Isle aux Palmes. Marion Dufresne gaf Praslin zijn huidige naam als eerbetuiging aan Gabriel de Choiseul, graaf van Praslin (Aube), Frankrijk.

overzicht bewerk 

Afbeelding van de maand

Coco de mer, de grootste vrucht op aarde, die alleen gevonden wordt op Praslin en Curieuse

Coco de Mer
bewerk 

Meehelpen aan artikelen

Te verbeteren:


- La Digue (3 jan 2007)


Gewenst: (vul aan↓)

Projecten: Eilanden van de Seychellen

Vul aan!

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika