Portaal:Seychellen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
PortaalSeychellen.jpg


bewerk 

Seychellen

De vlag van de Seychellen

De Seychellen is een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit circa 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Van de 80.000 inwoners woont zo'n 90% op het hoofdeiland Mahé. Mahé is 27 kilometer lang en tussen de 3 en 8 kilometer breed. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland.

De eerste bewoners van de Seychellen waren piraten en het verhaal gaat dat de beruchte piraat Olivier Levasseur - bijgenaamd "de buizerd" - een schat op Mahé achtergelaten heeft.

overzicht bewerk 

Uitgelicht

Het Front Progressiste du Peuple Seychellois of Seychelles People's Progressive Front (FPPS, SPPF; in het Nederlands: Progressief Volksfront van de Seychellen) is een sociaaldemocratische partij op de Seychellen.

De partij werd in 1964 onder de naam Seychelles People's United Party (SPUP) opgericht door France-Albert René. De SPUP streefde naar een onafhankelijk Seychellen en de opbouw van een socialistische maatschappij. In 1976 werden de Seychellen een onafhankelijke republiek met James Mancham van de Seychelles Democratic Party als president. René van de SPUP werd minister-president van een coalitieregering.

bewerk 

Artikelen

bewerk 

Verwante portalen & subportalen

overzicht bewerk 

Eiland van de dag

Thérèse is een klein (179 are) eiland ten westen van Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen. Het heeft mooie, witte straden en meerdere palmbomen. Er zijn twee rotspieken, de hoogste stijgt 525 boven het zeeniveau uit. Aan de zuidkust van Thérèse is er een rif.

Alhoewel het onbewoond is, wordt het wel vaker door toeristen bezocht en is het een van de favoriete plaatsen om te snorkelen.

overzicht bewerk 

Afbeelding van de maand

De Witte stern, een vogel die wel vaker symbool staat voor de Seychellen
bewerk 

Meehelpen aan artikelen

Te verbeteren:


- La Digue (3 jan 2007)


Gewenst: (vul aan↓)

Projecten: Eilanden van de Seychellen

Vul aan!

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika