Portaal:Seychellen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
PortaalSeychellen.jpg


bewerk 

Seychellen

De vlag van de Seychellen

De Seychellen is een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit circa 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Van de 80.000 inwoners woont zo'n 90% op het hoofdeiland Mahé. Mahé is 27 kilometer lang en tussen de 3 en 8 kilometer breed. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland.

De eerste bewoners van de Seychellen waren piraten en het verhaal gaat dat de beruchte piraat Olivier Levasseur - bijgenaamd "de buizerd" - een schat op Mahé achtergelaten heeft.

overzicht bewerk 

Uitgelicht

France-Albert René (16 november 1935) is een Seychelliaans politicus. Van 1977 tot april 2004 was hij de president van de Seychellen.

France-Albert René studeerde aan het Saint Mary's College en King's College London. Van 1957 tot 1961 was hij advocaat op de Seychellen. Hij was een aanhanger van het gematigde socialisme van de Britse politici Clement Attlee en Hugh Gaitskell. In 1964 richtte hij de sociaaldemocratische Volksunie Partij van de Seychellen (SPUP) op. Na de onafhankelijkheid van de Seychellen in 1976 volgde hij Sir James Mancham op als premier, terwijl de laatste het ambt van president op zich nam. Op 5 juni 1977 grepen aanhangers van René de macht op de Seychellen.

bewerk 

Artikelen

bewerk 

Verwante portalen & subportalen

overzicht bewerk 

Eiland van de dag

Aldabra is een atol gelegen in de Indische Oceaan. Dit atol behoort tot de Seychellen. Aldabra ligt in de Straat van Mozambique, ongeveer 400 km ten noordwesten van Madagaskar en 680 km ten oosten van het Oost-Afrikaanse vasteland. Het atol is onbewoond; wel zijn er altijd enkele wetenschappers op het atol om onderzoek te doen. In 1976 is het atol in zijn geheel tot natuurreservaat uitgeroepen en sinds 1982 staat het op de Werelderfgoedlijst.

overzicht bewerk 

Afbeelding van de maand

Een ossenwagen, gebruikt voor openbaar vervoer op La Digue

La Digue ox transport.jpg
bewerk 

Meehelpen aan artikelen

Te verbeteren:


- La Digue (3 jan 2007)


Gewenst: (vul aan↓)

Projecten: Eilanden van de Seychellen

Vul aan!

Subportalen van Afrika
Egypte · Madagaskar · Namibië · Seychellen · Soedan · Zuid-Afrika