Power Splash

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Power Splash
Algemene informatie
Type gelanceerde stalen shuttle-achtbaan
Bouwer(s) MACK Rides
Status In productie
Productie 2015 - heden
Eigenschappen
Topsnelheid 100 km/u
Baanhoogte 45 meter
Inversies Geen
Ritduur 70 seconden
Capaciteit 20 personen per boot
Eigenschappen op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

De Power Splash, ook wel Boomerang Splash genoemd[bron?], is een attractietype van de attractiefabrikant MACK Rides. Het is een gelanceerde stalen shuttle-achtbaan.

Baan en ritverloop[bewerken]

De bootjes worden met behulp van een elektromagnetische katapult, die werkt op LSM-motoren (lineaire synchrone motoren), eerst achterwaarts gelanceerd. Daarbij haalt de boot een snelheid van 50 kilometer per uur en gaat ze 25 meter verticaal omhoog.

Vervolgens valt ze naar beneden. Wanneer ze over de lanceerplaats passeert, wordt ze een tweede keer gelanceerd, dit keer voorwaarts. De tweede lancering drijft de snelheid van de boot op tot 80 kilometer per uur, waarna ze tot stilstand komt 35 meter boven het water op een tweede helling.

Daarna worden bezoekers een derde keer gelanceerd, opnieuw achterwaarts, aan 100 kilometer per uur. Hierbij gaat de boot 45 meter de hoogte in. Terwijl de boot de helling oprijdt, wordt een bassin gevuld met water. Bij het voorwaarts terugrollen wordt dit keer een splash gemaakt.

In totaal duurt de rit 70 seconden.

Voorbeelden[bewerken]

  • De eerste attractie van dit type is Pulsar in Walibi Belgium, officieel geopend op 4 juni 2016. De eerste ritjes met mensen vonden plaats in mei 2016.
  • onbekend Happy Valley Shenzhen 2019
  • Aquaman: Power Wave Six Flags Over Texas 2020
  • onbekend Lotte's Magic Forest 2021