RTL7 Darts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RTL7 Darts
Genre Praatprogramma
Sportprogramma
Bedenker RTL Nederland
Presentatie Koert Westerman en Marcel Maijer
Vaste gasten Co Stompé
Roland Scholten
Vincent van der Voort
Taal Nederlands
Locatie Hilversum
Uitzendingen
Netwerk of omroep RTL 7
Portaal  Portaalicoon   Televisie

RTL 7 Darts is een praatprogramma over darts, gemaakt door RTL Sport, dat uitgezonden wordt door RTL 7 en op donderdagen dat er Europa League-voetbal is soms door RTL Z. In een studio discussiëren analytici en presentator Koert Westerman of Marcel Maijer over de live uitgezonden dartwedstrijden. RTL 7 Darts biedt de mogelijkheid via de website toernooien te bekijken via een betaalde livestream op Internet. Sinds het PDC World Darts Championship 2017 is het tevens mogelijk om de uitzendingen als radio via internet te beluisteren in het geval de geïnteresseerde geen mogelijkheid heeft de wedstrijden te bekijken. Op de radiostream is precies hetzelfde geluid als op tv te volgen.

De volgende toernooien worden uitgezonden door RTL 7 Darts:

Opzet[bewerken]

De uitzending begint met een voorbeschouwing van een half uur. Aansluitend aan de voorbeschouwing wordt er live naar de wedstrijdlocatie geschakeld. Tijdens de reclameonderbrekingen, die er voor de Engelse commerciële zender Sky Sports regelmatig zijn, wordt eerst een reclameblok van een paar minuten uitgezonden. Vervolgens volgt er een ogenblik van analyse, alvorens er weer wordt geschakeld naar de wedstrijd. Het programma besluit met analyses en interviews.

Kijkcijfers[bewerken]

Op 1 januari 2014 had RTL 7 Darts een kijkcijferrecord van 2,1 miljoen kijkers voor de finale van het WK Darts (finale 2013: 1,7 miljoen kijkers) tussen Michael van Gerwen en Peter Wright (7-4), bovendien heeft het bijgedragen aan de best bekeken maand van de mannenzender sinds de start in 2005.

Medewerkers[bewerken]

Presentatoren[bewerken]

De presentatie van RTL 7 Darts is in handen van een van de volgende presentatoren:

Commentatoren en verslaggevers[bewerken]

Vaste analisten[bewerken]

Gasten[bewerken]