Rabac

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rabac
Porto Albona
Rabaz
Plaats in Kroatië Vlag van Kroatië
Rabac (Kroatië)
Rabac
Situering
Land Kroatië
Gemeente Labin
Coördinaten 45° 5′ NB, 14° 9′ OL
Foto's
De baai van Rabac
De baai van Rabac
Portaal  Portaalicoon   Kroatië

Rabac (Italiaans: Porto Albona of Rabaz) is een plaats in Istrië, dat deel uitmaakt van Kroatië, aan de Adriatische Zee. Een nabije stad is Opatija.

Toerisme[bewerken | brontekst bewerken]

Rabac is oorspronkelijk een oude vissersstad maar is heden ten dage uitgegroeid tot een levendige badplaats met vele restaurants en uitgaansgelegenheden, waar plaats is voor meer dan tienduizend toeristen.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Rabac maakt deel uit van de gemeente Labin wat boven op de berg ligt waar Rabac in een dal aan de zee ligt. Door de communistische tijd is het toerisme hier uitgebreider geworden door de drie hotels die aan het begin van de plaats liggen aan de grondslag van camping Oliva (olijf). Sinds deze tijd is het toerisme luxueuzer en uitgebreider geworden met verschillende hotels die ook huishouding geven aan de westerse toeristen. Rabac omsluit een baai met haven, met daaromheen beboste hellingen, waar men op uitkijkt vanaf een van de terrasjes van de haven. Op haar rotsplateaus en kiezelstranden kan men genieten van de zon en het water. Naaktstranden zijn hier ook aanwezig langs de kust. Het tegenover gelegen Kroatische eiland Cres is ook te bereiken, waar men excursies kan maken.

Watersport[bewerken | brontekst bewerken]

Men heeft hier de mogelijkheid tot watersport, o.a. ; waterskiën, snorkelen en windsurfen of voor mensen met een eigen boot zijn er hier boothellingen en takels aanwezig.

Accommodaties[bewerken | brontekst bewerken]

Rabac beschikt over campings, hotels, kamers en appartementen.