Rallisport Challenge 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rallisport Challenge 2
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Digital Illusions CE
Uitgever Microsoft Game Studios
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 4 mei 2004
Vlag van Europa 21 mei 2004
Vlag van Japan 10 juni 2004
Licentie Ford, Saab
Genre Racespel
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Everyone (6+)[1]
PEGI: 3+
ACB: General[2]
Platform Xbox
Media Dvd
Navigatie
Voorloper Rallisport Challenge
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Rallisport Challenge 2 is een racespel, ontwikkeld door Digital Illusions CE. Het spel is in Europa op 21 mei 2004 uitgegeven door Microsoft Game Studios voor de Xbox.

Rallisport Challenge 2 is het vervolg van de platinum hit Rallisport Challenge. Rallisport Challenge 2 heeft meerdere andere toevoegingen gekregen, waaronder camerazicht vanuit de auto. Maar dingen zoals de totale paardenkracht en het aantal versnellingen van een auto zijn weg gehaald van het auto selectiescherm.

De auto's zijn opgesplitst in vijf categorieën. Binnen elke categorie vallen twee subcategorieën. De categorie "Classic" heeft dat echter niet. Elke auto heeft vier soorten kleurenpatronen om uit te kiezen. Het eerste kleurenpatroon is gegeven, maar de andere drie moeten vrijgespeeld worden. De speler moet 50, 140 en 500 km met elke auto rijden om de andere drie vrij te spelen.

Er zijn meerdere factoren die Rallisport Challenge onderscheid van andere racespellen. Ten eerste hoeft men niet elke race binnen een level te winnen. Als de speler bij de eerste race als een van de laatste eindigt, maar bij de andere drie races als eerste eindigt heeft de speler alsnog gewonnen. Ook is het zo dat als de speler een race begint, men niet uit alle auto's kan kiezen, maar uit meestal één of twee categorieën.

Auto's[bewerken]

Rally

De eerste categorie is Rally. Elk van deze auto's heeft 6 versnellingen en vierwielaandrijving. In singleplayer kunnen deze auto's gebruikt worden voor Rally en Crossover. Net zoals alle auto's kunnen ze voor elke racesoort gebruikt worden in multiplayer.

Rally 1

Rally 2

Groep B

De tweede categorie van auto's is de Groep B. Dit zijn heel snelle auto's, die snel accelereren en moeilijk onder controle te houden zijn. Deze auto's speelden in het echt in de Groep B races en werden gebruikt tot 1986.

Group B 1

Group B 2

Iceracing

Nog een categorie is iceracing. De auto's worden, zoals de naam al zegt, gebruikt voor op een dikke laag ijs. Ze accelereren niet zo snel als een gewone rally auto, maar bereiken wel een topsnelheid van ongeveer 200 km/h.

Iceracing 1

Iceracing 2

Rallycross

Rallycross auto's worden gebruikt voor het racen op gesloten circuits met een hoge snelheid. Deze auto's hebben de snelste acceleratie, maar hebben in verhouding een veel lagere topsnelheid.

Rallycross 1

Rallycross 2

Hillclimb

De vijfde categorie is hillclimb. De auto's hebben extra paardenkracht zodat ze makkelijker op en/of af berghellingen komen. Hillclimb auto's zijn de snelste auto's met een topsnelheid van ongeveer 260 km/h. Het is best moeilijk om ze onder controle te houden maar zijn geschikt voor de meeste soorten rally's.

Hillclimb 1

Hillclimb 2

Classic

Als laatste hebben we classic. Deze auto's lijken heel erg op de auto's uit de Groep B, maar hun acceleratie is lager en ze zijn makkelijker te hanteren. Ook zijn deze auto's veel ouder.