Reddy De Mey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Reddy De Mey
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Geboorteplaats Oostende
Beroep Journalist
Portaal  Portaalicoon   Media

Reddy De Mey (Oostende, 25 juni 1944) is een Belgisch voormalig journalist voor de BRTN. Hij werd in 2004 politicus namens het Vlaams Belang.

Carrière[bewerken]

De Mey werkte tijdens de jaren 70 en 80 voor de BRT als journalist en verslaggever. Zijn meest beroemde moment vond plaats toen hij bij de scheepsramp rond de Herald of Free Enterprise in 1987 voor de kust van Oostende meteen ter plekke was en als enige journalist vanop het zinkende schip verslag uitbracht.

Tijdens de jaren 90 werkte hij mee aan het humaninterestprogramma Afrit 9. De Mey had altijd al een interesse in nieuws bekeken vanuit de ogen van de gewone man. Voorts was hij te zien in De Familie Backeljau (1993), Buiten De Zone (1994) en Misstoestanden (2000), .[1]

In 1999 werd De Mey door de VRT ontslagen en hij ging met pensioen. Men verweet hem onder meer dat hij te graag in beeld verscheen tijdens reportages. Hij probeerde nog actief te blijven bij VTM en VT4 en als anoniem medewerker aan Jurgen Verstrepens radioprogramma "ZwartWit". Verstrepen, die later naar het Vlaams Belang overstapte, bezorgde De Mey ook een plaats in deze partij.[2][3]Eerder was De Mey nog lid van de SP en de lokale Oostendse partij Demo. Tijdens de Federale Parlementsverkiezingen van 2007 haalde De Mey 3473 stemmen.

In 2014 staat hij als lijstduwer op de Vlaams Belang-lijst voor de Europese verkiezingen.[4]

Controverse[bewerken]

De Mey kwam op 4 december 2001 in de media vanwege echtelijke problemen. Hij kreeg toen ruzie met zijn werkloze vrouw Lea, die aan alcoholisme en alzheimer leed, over zijn beslissing terug in de journalistiek te stappen. Hierbij sloeg hij haar met een bezemsteel. De Mey drukte later na het incident zijn schaamte uit, maar nuanceerde ook het voorval.