Reijnoud van Rappard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Reijnoud Adolph ridder van Rappard (Kerk-Avezaath, 2 juni 1936) is een Nederlands politicus van de CHU en later het CDA.

Familie[bewerken | brontekst bewerken]

Van Rappard is lid van de familie Van Rappard en zoon van L.R.J. ridder van Rappard (1906-1994) en Elisabeth barones van Hardenbroek van Lockhorst (1909-2000), hofdame van prinses Juliana. Zijn vader was burgemeester van Zoelen. Vader haalde later landelijk de media als burgemeester van Gorinchem met nogal conservatieve denkbeelden. Hij (Reijnoud) trouwde in 1968 met Elisabeth Honig met wie hij drie kinderen kreeg.

Leven en werk[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat Van Rappard was afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht ging hij werken bij de afdeling Waterstaat van de provinciale griffie van Utrecht. In 1964 maakte hij de overstap naar de afdeling Stadsontwikkeling van de gemeente Zwolle en vanaf 1966 was hij daar de secretaris van de burgemeester (eerst Hans Roelen en daarna Job Drijber). In mei 1970 werd Van Rappard de burgemeester van de Drentse gemeente De Wijk. In september 1981 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Zelhem en vanaf maart 1991 was Van Rappard de burgemeester van Driebergen-Rijsenburg. Medio 2000 ging hij daar vervroegd met pensioen.

Hij is commandeur van de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht voor Leiden en Katwijk; zijn broer A.G.A. ridder van Rappard is commandeur voor Rhenen en zijn andere broer mr. R.G.M.C. ridder van Rappard is dat voor Middelburg.

Voorganger:
P.D. de la Saussaye Briët
Burgemeester van de Wijk
1970 - 1981
Opvolger:
L. de Beij
Voorganger:
B.G. van Hout
Burgemeester van Zelhem
1981 - 1991
Opvolger:
Th.G.M. Heere
Voorganger:
W. Jongeneel
Burgemeester van Driebergen-Rijsenburg
1991 - 2000
Opvolger:
H.L.M. Bloemen