Amazonehouding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Rijden (seks))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Illustratie van de amazonehouding.
De omgekeerde amazonehouding, getekend door Édouard-Henri Avril

De amazonehouding, ook bekend als rijden, is een seksuele positie waarbij de man op zijn rug ligt en de vrouw op hem zit, hem als het ware berijdt als een vrouwelijke ruiter ofwel amazone.

De bewegingsvrijheid van de vrouw is in deze houding veel groter dan in de traditionele missionarishouding waarbij de vrouw onder de man ligt. Doordat de vrouw op haar knieën zit kan ze zelf het tempo bepalen en bepalen hoe ver de penis naar binnen gaat. Wanneer de vrouw naar voren leunt kan de man iets actiever worden indien hij zijn knieën iets optrekt. Zo kan hij zijn bekken meer bewegen en haar penetreren. De vrouw kan haar lustgevoelens verhogen door haar bekken voorwaartse en achterwaartse bewegingen te laten maken.

Tijdens de amazonehouding worden andere delen van de vagina en schede gestimuleerd dan bij de missionaris- of hondjeshouding. De man heeft zijn handen vrij om haar lichaam te strelen of haar clitoris te stimuleren. Een ander voordeel is dat het gewicht van de man niet op de vrouw steunt. Dit is een groot voordeel wanneer de vrouw bijvoorbeeld zwanger is.

De amazonehouding is een geliefde positie in films omdat het de vrouw beter in beeld brengt en tegelijk meer gelijkwaardigheid van beide partners impliceert.

Varianten[bewerken]

  • De omgekeerde amazonehouding is een positie waarbij de vrouw bovenop zit maar dan met de rug naar haar partner. Dit is ook een goede houding om anale seks te oefenen omdat de vrouw dan zelf het tempo kan bepalen.
  • Wanneer de vrouw op de man gaat liggen spreekt men van de omgekeerde missionarishouding.
  • De dubbele amazonehouding houdt in dat de man door twee vrouwen wordt bereden (een trio). Één vrouw gaat op de penis zitten en één op het gezicht van de man.
  • Bij de pompoir wordt dezelfde houding aangehouden maar wordt er niet bewogen. De vrouw gebruikt haar vaginale spieren om de man te bevredigen.