Royal Artillery Barracks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Royal Artillery Barracks in 1900
Royal Artillery Barracks 1990

De Royal Artillery Barracks in Woolwich, Zuid-Oost Londen, was de thuisplaats van de Engelse Royal Artillery. Het is bekend vanwege de lange voorgevel in Georgiaanse stijl en het grote paradeplein aan de voorkant.

Geschiedenis[bewerken]

The Barracks werd gebouwd tussen 1776 en 1802 op een plek met uitzicht over Woolwich Common. Het gebruik door de Royal Artillery eindigde met het vertrek van het 16e Regiment der Royal Artillery in juli 2007.

Woolwich heeft een uitgebreide geschiedenis met het leger. Naast de Royal Artillery Barracks was het ook de locatie van het Royal Arsenal-complex, 200 jaar lang de voornaamste wapenfabriek van de Britse overheid, en de Royal Military Academy, waar van 1741 tot 1939 artillerieofficieren en technici werden getraind. Er was tevens een militair hospitaal op Woolwich, dat midden jaren negentig werd gesloten. Woolwich Common is nog steeds een officieel militair trainingsgebied, alhoewel er heden ten dage nog zelden troepen worden gezien. Woolwich Dockyard was een van de voornaamste havens van de Royal Navy van 1485 tot 1714, maar werd eind 19e eeuw gesloten voor gebruik door de Royal Navy, omdat het op de Theems te lastig navigeren werd.

Olympische Zomerspelen 2012[bewerken]

De schietevenementen op de Olympische Zomerspelen 2012 en de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen zullen op een tijdelijke locatie bij The Barracks worden gehouden. De oorspronkelijke locatie voor de schietevenementen was het National Shooting Centre in Bisley, Surrey, maar de plannen werden aangepast nadat het Internationaal Olympisch Comité bezwaren had over het aantal sporten dat buiten London was gesitueerd.

Het budget voor het olympische project is 23 miljoen euro. Na de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen zal de tijdelijke schiethal elders in het Verenigd Koninkrijk worden herbouwd.

Bronnen, noten en/of referenties