Ruben van der Meer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ruben van der Meer
Ruben van der Meer in de clip van Lekker gewoon (2008)
Algemene informatie
Volledige naam Ruben van der Meer
Geboren 2 juni 1970
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1996-heden
Beroep acteur, cabaretier
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Ruben van der Meer (Amsterdam,[1][2] 2 juni 1970) is een Nederlands acteur en cabaretier.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Meer werd bekend als het gezicht van Hakkûhbar. Hiermee bereikte hij de hitlijsten. Daarna kreeg hij bekendheid door het programma Live opgenomen, dat hij samen met Horace Cohen bedacht en presenteerde.

Een succesvol vervolg hierop waren hun komische programma's Frøland (NPS, 2001) en Frølive (NPS, 2002). Hij volgde een jaar de acteeropleiding aan de Herbert Berghof Studio in New York en deed daarna de De Acteerstudio in Den Haag. Van 2004 tot eind 2008 maakte Van der Meer deel uit van het team van De Lama's, een programma van BNN.

Samen met Ruben Nicolai en Tijl Beckand presenteerde hij het programma Budget TV. Dat programma werd na tegenvallende kijkcijfers gestaakt. Eind 2009 en in 2010 was in de Nederlandse theaters de theatershow Club Melchior te zien, die Van der Meer samen met Nicolai en Beckand had gemaakt. Vanaf maart 2010 waren Van der Meer en Beckand ook te zien in het programma Echt Waar?!.

Van der Meer speelt mee in veel Nederlandse producties, meestal in een bijrol. Daarnaast heeft hij diverse afleveringen geregisseerd voor Café de Wereld (2004) en komt hij voor in tv-reclamespotjes van Cup-a-Soup, Duyvis, Milieudefensie en Venco en anderen.

Van der Meer speelde in 2021 mee in de officiële videoclip Bon Gepakt van Donnie en René Froger. In 2023 deed hij mee aan LOL: Last One Laughing.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Radio[bewerken | brontekst bewerken]

Theater[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]