Schultenbräu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Schultenbräu
Schultenbrau0485.jpg
Gisting Lage gisting
Alcoholpercentage 5%
Oorsprong Braunschweig
Brouwer Bavaria; Martens; Feldschlößchen A.G.
Type Pils
Kleur Goudgeel
Portaal  Portaalicoon   Bier
Eten en drinken

Schultenbräu is een biermerk uit de lagere prijsklasse. Het merk is verkrijgbaar in Aldi-supermarkten. De inhoud van een blik is 33 of 50 cl, de inhoud van een fles 30 cl. Het bier bevat 5% alcohol.

Het bier wordt voor de Nederlandse filialen van Aldi bij Bavaria in Lieshout gebrouwen. Daarvoor werd het gebrouwen in Duitsland bij Feldschlößchen A.G. te Braunschweig in Nedersaksen, in de Belgische brouwerij Martens te Bocholt en in Brasserie de Saint-Omer in het Franse Sint-Omaars.

Sinds 2006 staat behalve op de blikken ook op de flessen bier van Aldi, die vroeger het merk 'Brouwmeester' droegen, het merk Schultenbräu vermeld. De verpakking vermeldt dat het bier wordt gebrouwen voor H. West te Maarssen, een dochteronderneming van Bavaria. Sinds 2012 staat op de verpakking dat het bier wordt gebrouwen voor BBH B.V. te Amsterdam.

Net als bij de andere B-merken van Bavaria wordt als extra ingrediënt maltose toegevoegd. Hierdoor voldoet het niet aan het Duitse Reinheitsgebot. Er is ook Schultenbräu Witbier, Lentebock, Herfstbock, Rosébier, Abdijbier Blond, Gemberbier, Radler en Zwaar Bier.

De Belgische Schultenbräu, die afkomstig is uit een Belgische brouwerij, was volgens een onderzoek van Test-Aankoop in 2011 het pilsbier met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.[1]

Zie ook[bewerken]