Siebe Sol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Siebe Sol Sijpkens)
Siebe Sol
Siebe Sol
Algemene informatie
Volledige naam Siebe Sol Sijpkens
Geboren 6 oktober 1998
Geboorteplaats Utrecht
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2015heden
Genre(s) Metal, rock, trap
Beroep Bassist, (mede)componist
Instrument(en) Basgitaar, contrabas, synthesizer, doedelzak
Label(s) Nuclear Blast
Act(s) Blackbriar, Phantom Elite, The Charm The Fury, Inferum, Sordid Pink, Dark Horse White Horse, Snake Bite Love, Frogg
Verwante artiesten Rob van der Loo, Johan van Stratum, Jeroen van Veen
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Siebe Sol Sijpkens (Utrecht, 6 oktober 1998), bekend als Siebe Sol, is een Nederlands muzikant. Hij is vooral bekend als de bassist van de bands Blackbriar en Phantom Elite. Sijpkens is tevens werkzaam als sessiemuzikant.

Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Sijpkens komt uit een kunstenaarsfamilie. Hij is de tweede zoon van schilderes Lia Laimböck en watermuzikant Reinier Sijpkens. Ook zijn opa, Willem Lenssinck, is een bekend Nederlands beeldhouwer en designer.

In zijn jeugd was Sijpkens van zijn 5e tot 10e levensjaar met zijn gezin op wereldreis.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In de periode 2015–2018 volgde Sijpkens een opleiding tot metalartiest aan de Metal Factory in Eindhoven. Gedurende deze opleiding was Sijpkens al werkzaam in verscheidene muziekprojecten. Zo werkte hij als invalbassist bij live-uitvoeringen van de Nederlandse metalcoreband The Charm The Fury. Van 2016 tot en met 2018 was hij bassist van Nederlandse metalband Phantom Elite, waar hij sinds 2019 weer bij is teruggekeerd. Ondanks dat Sijpkens deze band tijdelijk verliet is hij op al het materiaal dat Phantom Elite heeft uitbracht te horen.

Sinds 2016 werkt Sijpkens ook als bassist voor Sordid Pink en sinds 2021 ook bij de Nederlandse gothic metalband Blackbriar. Andere acts waar Sijpkens sessiemuzikant bij was zijn: Inferum, Dark Horse White Horse en Frogg.

Tributebands[bewerken | brontekst bewerken]

Rage Against The System

Sinds september 2015 is Sijpkens bassist van Rage Against The System: een Nederlandse Rage Against The Machine-tributeband.

Snake Bite Love

Sijpkens was in de periode 2016–2020 werkzaam als contrabassist bij de akoestische Motörhead-tributeband Snake Bite Love, met onder andere de Nederlandse artiesten Micky Huijsmans en Wouter Macare. In 2016 en 2017 was Sijpkens met deze act te zien tijdens een reeks concerten door Nederland, genaamd Lemmy Lives. Deze concertenreeks was een eerbetoon aan de in eind 2015 overleden Motörhead-frontman Lemmy Kilmister. Tijdens de concerten werden verschillende werken van Motörhead uitgevoerd door bekende Nederlandse hardrock- en metalartiesten, waaronder Marco Roelofs, Raven van Dorst, Charlotte Wessels en leden van The Charm The Fury, Peter Pan Speedrock, Birth of Joy en Death Alley. In 2019 bracht Snake Bite Love het tributealbum Back To The Pub uit.[1] Op alle liederen van dit album is Sijpkens te horen op elektrische contrabas.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Met Phantom Elite

Met andere acts

  • Back To The Pub (2019), tributealbum van Snake Bite Love
  • A Reptilian Dystopia (2020), ep van Frogg[2]
  • Dark Horse White Horse (2021), ep van Dark Horse White Horse[3]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In januari 2021 verscheen Siebe Sol met zijn vader en broer in de televisieserie Doe Alsof Je Thuis Bent van NPO 3.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Siebe Sol van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.