Simon Maris

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
30-08-2015

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: twijfel aan E-waarde. Lijkt copyvio/te nauw parafraseren van de opgegeven bron

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Simon Maris, portret uit 1923

Simon Willem Maris (Den Haag, 21 mei 1873Amsterdam, 22 januari 1935) was een Nederlands kunstschilder.

Maris was zoon en leerling van de schilder Willem Maris. Hij woonde en werkte achtereenvolgens in Den Haag, Weesp, Antwerpen (na 1895), Brussel, Amsterdam en Parijs (na 1902). Hij studeerde 2,5 jaar aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, 2 jaar aan de academie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen, maakte een eenjarige studiereis naar Parijs en een studiereis naar Italië. Hij schilderde, tekende en etste figuren (met name vrouwen) en portretten en gaf les aan N.F.H. Cevat, M.R. Jacobson, E. van Mastricht. Werk van hem is aanwezig in het Rijksmuseum Amsterdam, het gemeentemuseum Arnhem, het Drents Museum in Assen en het Universiteitsmuseum in Groningen. Hij was vanaf 1900 bevriend met Piet Mondriaan.

Externe link[bewerken]