Naar inhoud springen

Sjabloon:Verwijderen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Sjabloon:Wb)
Sjabloondocumentatie​

Doel

Dit sjabloon kan gebruikt worden om een pagina voor verwijdering voor te dragen. Het plakken van dit sjabloon moet gevolgd worden door plaatsing van de betreffende pagina op de lijst van te beoordelen pagina's. Zie ook de uitleg op Wikipedia:Te beoordelen.

Verwijdering is een uiterst middel. Kijk daarom eerst of het artikel door bewerking verbeterd kan worden, of overweeg samenvoeging of doorverwijzing. Een probleem met de opmaak is geen grond om tot verwijdering over te gaan. Hiervoor bestaat het sjabloon {{wikify}}. Problemen met de inhoud kunnen worden aangekaart op de bijbehorende overlegpagina, eventueel samen met het gebruik van sjablonen als {{NPOV}} en {{twijfel}}.

Dit sjabloon wordt gebruikt door Twinkle.
Bij grote aanpassingen, titelwijzigingen of verwijderingen gelieve ook de ontwikkelaars van Twinkle op de hoogte brengen, zodat Twinkle geüpdatet kan worden.

Gebruik

Voeg het sjabloon in door (in de brontekstmodus) de volgende code helemaal bovenaan het artikel te plaatsen:

{{Verwijderen||{{subst:LOCALYEAR}}|{{subst:LOCALMONTH}}|{{subst:LOCALDAY2}}}}

Of typ zelf {{Verwijderen||jjjj|mm|dd}} en vervang jjjj, mm en dd door jaar, maand en dag. Voor 23 juli 2024 is dat dus {{Verwijderen||2024|07|23}}.

Sla je wijzigingen op en plaats de genomineerde pagina vervolgens op de dagpagina van de beoordelingslijst (klik na het opslaan van de pagina in het sjabloon op 'deze discussiepagina' of het pijltje rechtsboven om direct naar de juiste dagpagina te gaan). Geef daar met inhoudelijke argumenten aan waarom je vindt dat de pagina verwijderd moet worden. Vergeet niet ook de belangrijkste auteurs op hun overlegpagina's van de nominatie op de hoogte te stellen.

De pagina wordt automatisch aan de categorie Wikipedia:Verwijderbaar toegevoegd.

Let op: Het is niet mogelijk de nominatiereden in het sjabloon te zetten. Hier is bewust voor gekozen om lezers niet te confronteren met (vaak) persoonlijke, niet-ondertekende (en niet altijd even zakelijke) teksten van de nominator. In het sjabloon staat een duidelijke link naar zowel de dagpagina, waar de nominatiereden te vinden is, als een hulppagina met uitgebreide uitleg.

Invoegen met de TemplateWizard (brontekstmodus)

Ingelogde gebruikers die in hun voorkeuren de TemplateWizard hebben ingeschakeld kunnen het sjabloon ook als volgt invoegen:

  1. Bewerk het artikel in de brontekstmodus (niet de nieuwe wikitekstmodus) en plaats de cursor vooraan op de eerste regel. Klik vervolgens in de werkbalk op het puzzelicoon:
  2. Typ 'Verwijderen' in het invoerveld en klik op 'Invoegen'.
  3. Alle velden zijn automatisch ingevuld. Klik nogmaals op 'Invoegen'.
  4. Klik op 'Wijzigingen publiceren'.

Invoegen met de Visuele Tekstverwerker of nieuwe wikitekstmodus

Ingelogde gebruikers die gebruikmaken van de visuele tekstverwerker of de nieuwe wikitekstmodus kunnen het sjabloon op de volgende manier invoegen:

  1. Klik op de werkbalk op 'Invoegen' en daarna op 'Sjabloon'.
  2. Typ 'Verwijderen' in het invoerveld en klik op 'Sjabloon toevoegen'.
  3. Alle velden zijn automatisch ingevuld. Klik nogmaals op 'Invoegen'.
  4. Klik op 'Wijzigingen publiceren' en daarna nogmaals op 'Wijzigingen publiceren'.

TemplateData

Dit sjabloon wordt gebruikt om een pagina voor verwijdering voor te dragen. Vergeet niet de pagina ook aan te melden op de lijst van te beoordelen pagina's.

Sjabloonparameters[Sjabloongegevens bewerken]

ParameterBeschrijvingTypeStatus
Jaar2

Jaar waarin het artikel genomineerd is

Voorbeeld
2019
Automatische waarde
{{subst:LOCALYEAR}}
Tekenreeksvereist
Maand3

Maand waarin het artikel genomineerd is (2 cijfers)

Voorbeeld
03
Automatische waarde
{{subst:LOCALMONTH}}
Tekenreeksvereist
Dag4

Dag waarop het artikel genomineerd is (2 cijfers)

Voorbeeld
02
Automatische waarde
{{subst:LOCALDAY2}}
Tekenreeksvereist