Somewhere I've never travelled

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Somwhere I've never travelled
Studioalbum van Ambrosia
(Albumhoes op en.wikipedia.org)
Uitgebracht september 1976
Genre progressieve rock, softrock
Duur 46 minuten
Label(s) 20th Century Fox Records, Warner Bros
Producent(en) Alan Parsons
Chronologie
1975
Ambrosia
  1976
Somwhere I've never travelled
  1978
Life beyond L.A.

(en) Allmusic-pagina
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Somgewhere I've never travelled is het tweede studioalbum van de Amerikaanse muziekgroep Ambrosia. Het album werd opgenomen in geluidsstudio Mama Jo’s in North Hollywood. Als muziekproducent trad daarbij Alan Parsons op, die hun debuutalbum had gemixt; executive muziekproducent is Freddie Piro. Parsons hield er een nominatie voor een Grammy Award aan over.

Ambrosia bewoog zich in die dagen binnen de softrock met invloeden van de progressieve rock (muzikale wendingen, instrumentale gedeelten), gelardeerd met klassieke muziek (Frédéric Chopin) aangevuld met bijzondere muziekinstrumenten (kerkorgel). Recensenten noemden invloeden van Yes, Blood, Sweat & Tears, Moody Blues, Keith Emerson, Paul McCartney, Gordon Lightfoot, Peter Gabriel (Genesisperiode) en Beach Boys. Het blad Rolling Stone had in 1977 zelf het idee dat Ambrosia zelf geen eigen stijl had.

Van het album werden twee singles afgehaald Can’t let a woman/The brunt en Runnin’ away. Dat laatste nummer werd ook in Nederland als promotiesingle geperst (dus niet voor de verkoop) en kreeg als B-kant mee Magical mystery tour, een cover van het nummer van The Beatles. Ambrosia zou zich daarbij hebben laten begeleiden door het London Symphony Orchestra en Royal Philharmonic Orchestra onder leiding van Harry Rabinowitz onder muziekproducent Lou Reizner. Ze hadden het opgenomen voor de documentaire All This and World War II. Deze singles haalden de hitparades niet, maar het album scoorde zeventien weken in de Billboard 200 met als hoogste notering plaats 79. Voor zover na te gaan haalde Ambrosia nooit een notering in Europese hit- en albumlijsten.

Bijzondere vermelding verdiende de platenhoes; deze kon (althans bij de elpee) uitgevouwen worden tot een piramide.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Met

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Cd
Nr. Titel Duur
1. And… (Drummond) 0:47
2. Somewhere I’ve never travelled (Pack, Puerta) 4:09
3. Cowboy star (Ambrosia) 6:20
4. Runnin’ away (Pack) 3:27
5. Harvey (Puerta) 1:27
6. I wanna know (Pack, Puerta) 5:58
7. The brunt (Ambrosia) 5:26
8. Danse with me George (Chopin’s plea) (Ambrosia) 7:47
9. Can’t let a woman (Pack) 4:18
10. We need you too (Pack, Puerta) 5:31