Marieke Dilles: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
111 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (Code -> sjabloon)
Dilles is oud-leerlinge van het [[Xaveriuscollege (Borgerhout)|Xaveriuscollege]]. Reeds op school acteerde ze in een kortfilm die als project op school werd uitgewerkt ''Zoenspel''. In 2010 studeerde ze af aan het [[Herman Teirlinck Instituut]] als Master ''Woordkunst''.
 
In het theater speelt ze in het seizoen 2008 - 2009 mee in ''Quills'', het bekende stuk van [[Doug Wright]], zoals gebracht door het collectief [[De Roovers]]. In 2011 speelde ze een hoofdrol in ''Dit is alles'', een productie van het jeugdtheater [[HETPALEIS]] naar een tekst van [[Aidan Chambers]], dat in 2013 werd hernomen.
 
Haar eerste filmrol was een rol in de korte film ''Waterstand'' (2008). Ze kreeg een hoofdrol in de dramaserie [[De Smaak van De Keyser]] waar ze de jonge Helena De Keyser mocht vertolken. De serie liep in het winterseizoen 2008 - 2009 van de zender [[één (televisiezender)|één]]. Voor die rol kreeg ze in januari 2009 op het ''Festival International des Programmes Audiovisuels'' in [[Biarritz]] ook de ''Fipa d'Or'' als beste actrice. Door het stormweer kon ze bij de afvaardiging van ''De Smaak van De Keyser'' niet aanwezig zijn bij de uitreiking.
* {{Link IMDb naam|id=2620175}}
{{References}}
* [http://www.hetpaleis.be website HETPALEIS]
}}
 
48

bewerkingen

Navigatiemenu