Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:RomaineBot)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

 • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
 • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

 • Please mention the wiki you are referring to.
 • If possible, please add a link to the page you are referring to.
 • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
  or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
This user is able to contribute with an advanced level of English.
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

2008 + 2009 + 2010

2011 + 2012 + 2013

2014 + 2015 + 2016

2017 + 2018 + 2019

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[brontekst bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine (overleg) 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[brontekst bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine (overleg) 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[brontekst bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

Browser-afhankelijk probleem Wikivoyage pagebanner[brontekst bewerken]

Hallo Romaine,

Allereerst een fijne kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst.

Maar nu even een Wiki-probleempje. Sedert enige dagen verschijnt de TOC in een pagebanner onder elkaar en niet naast elkaar in:

 • Chrome op mijn laptop
 • in mijn standaard Android 5.0 browser (na de keuze voor desktopweergave)

maar gaat het wel goed in IE en FF. Aan sjabloon:pagebanner is al maanden niets gewijzigd.

Weet jij ook waar dat wordt geregeld en wie daar nu mee aan het werk is? Ik heb het een paar dagen aangezien, met het idee dat het "werk in uitvoering" daarna wel zou zijn afgerond. Maar dat is dus kennelijk als afgerond beschouwd, maar wel met de introductie van deze browser-afhankelijke fout. FredTC (overleg) 25 dec 2015 03:57 (CET)

Vandaag bemerkte ik een nieuw TOC-probleem: in IE komt de TOC slechts even in beeld en is dan weer verdwenen. In FF gaat het (nog) wel goed. Chrome is onveranderd. FredTC (overleg) 1 feb 2016 03:30 (CET)
Hallo Romaine, het probleem doet zich nog steeds voor. Had jij dit nog ergens aangekaart? FredTC (overleg) 4 mrt 2016 15:49 (CET)

Datumparameters bij samenvoegsjablonen[brontekst bewerken]

Zie deze discussie. Was je al van plan om de genoemde wijzigingen door te voeren? Ik heb sjabloon:samenvoegen en sjabloon:samenvoegennaar al aangepast, voor die twee zou je je bot al kunnen inschakelen. --BDijkstra (overleg) 4 apr 2016 12:18 (CEST)

Sjablonen R- en S-zinnen overbodig[brontekst bewerken]

Beste Romaine, ik heb begrepen dat jij functioneert als een expert op het vlak van sjablonen. Ikzelf ben de laatste dagen bezig geweest met alle artikelen over chemische stoffen waarop nog oude R- en S-zinnen stonden aan te passen naar de nieuwe verplichte GHS-regelgeving (de zogeheten H- en P-zinnen). Dat betekent dat er (als ik alles goed heb overlopen) nu geen enkele verwijziging meer is naar de sjablonen van R- en S-zinnen. Is het nuttig om al die sjablonen (met name in Categorie:Wikipedia:Sjablonen R-zinnen en Categorie:Wikipedia:Sjablonen S-zinnen) te verwijderen? Alleszins zou moeten duidelijk gemaakt worden dat deze sjablonen niet meer mogen gebruikt worden en dat enkel nog de sjablonen betreffende H- en P-zinnen mogen gebruikt worden. Kan jij jouw licht hierop laten schijnen, aub? Alvast dank. — Mileau (overleg) 23 dec 2018 09:28 (CET)

Daarnaast bedacht ik dat ook de parameters in het Sjabloon:Infobox chemische stof zouden moeten aangepast worden, en wel als volgt:
 • | Rzinnen = naar | Hzinnen =
 • | Szinnen = naar | Pzinnen =
Zou jij dit kunnen aanpassen in de broncode, alsook (geautomatiseerd met AWB allicht) in alle artikelen die dit sjabloon dragen? Bedankt! — Mileau (overleg) 23 dec 2018 09:40 (CET)
Hallo Mileau, Daar wil ik op een later moment wel naar kijken. Als de sjablonen met R-zinnen en S-zinnen niet meer gebruikt worden, kunnen ze inderdaad allemaal genomineerd worden ter verwijdering. Ik ga er in 2019 naar kijken. Fijne dagen! Groetjes - Romaine (overleg) 25 dec 2018 15:40 (CET)
Dat is fijn om te horen, Romaine. Bedankt en ook voor u een prettig eindejaar gewenst. Beste groeten — Mileau (overleg) 25 dec 2018 17:08 (CET)
Beste Romaine, ik weet niet of u dit uit het oog bent verloren (ik veronderstel van niet, aangezien u het hier bovenaan uw overlegpagina bewaart), maar zou u hier enige actie in kunnen ondernemen? Als ik hulp of advies kan geven, laat gerust weten. Vriendelijke groeten — Mileau (overleg) 9 mei 2019 14:06 (CEST)
Ik zie dat de R/S-sjablonen alleen nog worden gebruikt op Wikipedia:Laboratorium/archief01 en Wikipedia:Wikiproject/Scheikundige Elementen/ICSC. Zijn die pagina's expres overgeslagen? –bdijkstra (overleg) 9 mei 2019 14:28 (CEST)
In principe zouden de sjablonen daar ook weg mogen gehaald worden, maar ik veronderstel dat ze behouden zullen worden mits archivering. Op de gewone artikelen zouden normaal gezien geen R/S-sjablonen meer mogen gebruikt worden. — Mileau (overleg) 9 mei 2019 15:10 (CEST)

Luther museum Amsterdam en Luther Collectie Amsterdam[brontekst bewerken]

Beste Romaine, Kwam erachter dat bij Wikidata een lemma bestaat over het Luther Museum Amsterdam zonder link naar Wikipedia. Het lemma Luther Collectie Amsterdam heb ik veranderd naar Luther Museum Amsterdam omdat die naam veranderd is in Luther Museum Amsterdam in 2019 met een ander logo en met een link naar Wikipedia. Kan jij deze twee Wikidata samenvoegen tot iets duidelijkers? Graag. Boss-well63 (overleg) 1 sep 2020 21:39 (CEST)

Hi Boss-well63, Sorry voor de vertraging, het was hier iets te druk. Zojuist even gekeken en wat aangepast en staat nu goed. Groetjes - Romaine (overleg) 7 okt 2020 06:49 (CEST)

New Wikipedia Library Collections Now Available (September 2020)[brontekst bewerken]


Hello Wikimedians!

The TWL owl says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing new free, full-access, accounts to reliable sources as part of our research access program. You can sign up for new accounts and research materials on the Library Card platform:

Many other partnerships are listed on our partners page, including Adam Matthew, EBSCO, Gale and JSTOR.

A significant portion of our collection now no longer requires individual applications to access! Read more in our recent blog post.

Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects!
--The Wikipedia Library Team 3 sep 2020 11:49 (CEST)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Sjabloon archiefpagina's[brontekst bewerken]

Beste Romaine, ik heb het sjabloon {{archief|zoekveld=ok}} geplaatst op Overleg:Jezus (historisch) en oud overleg naar 2 archiefpagina's verplaatst. (En daarbij een reeds bestaande archiefpagina naar /Archief1 verplaatst.) Nu wordt op de OP alleen de link naar Archief 1 getoond. De rode link "Nieuwe archiefpagina" verwijst naar /Archief2. Deze wordt ook geopend als op de rode link wordt geklikt, maar wordt niet getoond als blauwe regel. Ik heb even op andere pagina's gekeken waar hetzelfde sjabloon wordt gebruikt en zie geen verschil. Waar gaat dit mis? Bertrand77 (overleg) 6 sep 2020 09:05 (CEST)

De sjablooncode was nog niet ge-herevalueerd door de wikisoftware. Dat heb ik even een zetje gegeven (purge). –bdijkstra (overleg) 6 sep 2020 10:29 (CEST)

Wikidata weekly summary #432[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-37[brontekst bewerken]

7 sep 2020 17:59 (CEST)

This Month in GLAM: August 2020[brontekst bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • Albania report: Wikivoyage edit-a-thon - Editing Albania and Kosovo’s travel destinations
 • Brazil report: Open innovation and dissemination activities: wrapping up great achievements on a major GLAM in Brazil
 • Czech Republic report: First Prague Wiki Editathon held in Prague
 • Estonia report: Virtual exhibition about Polish-Estonian relations. Rephotography and cultural heritage
 • Germany report: KulTour in Swabia and 8000 documents new online
 • India report: Utilising Occasion for Content donation: A story
 • Netherlands report: WMIN & WMNL collaboration & Japanese propaganda films
 • Serbia report: Enriching Wiki projects in different ways
 • Sweden report: Free music and new recordings of songs in the public domain; Autumn in the libraries; Yes, you can hack the heritage this year – online!
 • Uganda report: Participating in the African Librarians Week (24-30 May 2020)
 • UK report: Spanish metal and ...
 • USA report: Wiknic & Black Artists Matter & Respect Her Crank
 • WMF GLAM report: Wikipedia Library, new WikiCite grant programs, and GLAM office hours
 • Calendar: September's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 sep 2020 23:09 (CEST)

Wikidata weekly summary #433[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-38[brontekst bewerken]

14 sep 2020 18:19 (CEST)

AfD on en.wiki[brontekst bewerken]

See https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Articles_for_deletion/Wahre_und_Falsche_%22Fauen-Emanzipation%22. PamD (overleg) 20 sep 2020 13:04 (CEST)

Nieuwsbrief 95 Wikimedia Nederland[brontekst bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Germien Cox (WMNL) (overleg) 21 sep 2020 15:49 (CEST)

Wikidata weekly summary #434[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-39[brontekst bewerken]

21 sep 2020 23:27 (CEST)

This Month in Education: September 2020[brontekst bewerken]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 9 • September 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 23 sep 2020 14:49 (CEST)

Commons - Media Sarch, new feedback round[brontekst bewerken]

Greetings,

I'm following up on a message from earlier in the year about the prototype development for Special:MediaSearch. Based on community feedback, the Structured Data team has developed some new features for Special:MediaSearch and are seeking another round of comments and discussions about the tool. Commons:Structured_data/Media_search is updated with details about the new features plus some other development information, and feedback is welcome on Commons talk:Structured_data/Media_search. Media Search works in any language, so the team would especially appreciate input around support for languages other than English. I look forward to reading about what you think. -- Keegan (WMF) (talk) 23 sep 2020 22:05 (CEST)

Commons - Media Sarch, new feedback round[brontekst bewerken]

Greetings,

I'm following up on a message from earlier in the year about the prototype development for Special:MediaSearch. Based on community feedback, the Structured Data team has developed some new features for Special:MediaSearch and are seeking another round of comments and discussions about the tool. Commons:Structured_data/Media_search is updated with details about the new features plus some other development information, and feedback is welcome on Commons talk:Structured_data/Media_search. Media Search works in any language, so the team would especially appreciate input around support for languages other than English. I look forward to reading about what you think. -- Keegan (WMF) (talk) 24 sep 2020 02:07 (CEST)

possibility of feedback[brontekst bewerken]

Hello Romaine,

I am sorry to bother you. I don't know if you remember me, you gave feedback on our wikipedia articles for the University of Maastricht "Travel into the Unknown". I am currently working on writing another wikipedia page/article with another student for my current class and I was wondering if you would have time to take a look at it for feedback when you have time please? This would be really amazing, however, if you do not have time I perfectly understand. Thank you very much in advance. Kind regards. Jimsally 25 sep 2020 19:42 (CEST)

Hi Jimsally, Sorry for the delay, it was a bit too busy here. I certainly remember you! :-) I would be happy to look at your new article, where can I find it? Greetings - Romaine (overleg) 7 okt 2020 06:43 (CEST)

Dear Romaine, Sorry I think I did something wrong and my message did not send. The article is in my sandbox it is called the "Case of Munsterkerkhof". The final draft should be finished at the end of October. Thank you so much for your answer. Kind regards,

The Signpost: 27 September 2020[brontekst bewerken]

WikipediaSignpostIcon.svg
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #435[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-40[brontekst bewerken]

28 sep 2020 23:24 (CEST)

Issue with wlm_2020 banner[brontekst bewerken]

Hi, there is a problem with the banner on RTL Wikipedias on mobile. Screenshot from Hebrew Wikipedia. Do you know who should I contact to make changes in this banner? It only needs a little more padding. Uziel302 (overleg) 2 okt 2020 10:03 (CEST)

Hi @Uziel302: did you try rewording your text from previous years? I'm guessing it says the competition is closed, but your competition only just started? It might be a translation error, the settings of the banner look fine to me. Ciell 2 okt 2020 10:24 (CEST)
What happens if you click here for translation? Ciell 2 okt 2020 10:32 (CEST)
Ciell, text is fine, the style is wrong, the photo over the text, needs some padding. On Arabic too. RTL issue.Uziel302 (overleg) 2 okt 2020 19:48 (CEST)
Hi Uziel302, Thank you for reaching out! Last week I internally asked people to look into this matter, but nobody provided a solution for this RTL in mobile issue. I checked, the issue is present in all RTL languages with mobile. I don't know how to fix it myself and the designer of the banner does not respond. If you know how to fix this in the code or know someone who can, please look here for the code. Greetings - Romaine (overleg) 7 okt 2020 06:27 (CEST)
Romaine, this line should have 75 instead of 5:

.rtl .cbnnr-message p {padding-right: 5px;}

This would be enough as basic fix. If you want to expand on the left side, change this:

.rtl .skin-minerva .cbnnr-message p {padding-left: 0; padding-right: 78px;}

to this:

.rtl .cbnnr-message p {padding-left: 40; padding-right: 75px;}

Thanks, Uziel302 (overleg) 10 okt 2020 18:07 (CEST)
Hi Uziel302, Sorry for the delay, was feeling ill. Basic fix implemented. I am not sure when I would want to expand on the left side, but thanks for the suggestion. Greetings - Romaine (overleg) 14 okt 2020 13:06 (CEST)
Thanks a lot, it is good enough now. Would recommend to add the real contacts who can edit this banner, it is currently referring to an email and IRC channel where I got no response. Uziel302 (overleg) 16 okt 2020 09:02 (CEST)

MovementStrategyGlobalEvents banner also has issue, this time in English. Screenshot from my pixel 2: https://imagebin.ca/v/5hEma6H7yPXJ Uziel302 (overleg) 13 nov 2020 20:41 (CET)

Wikipedia:Persoonsgegevens naar Wikipedia:Archief?[brontekst bewerken]

Beste Romaine, na deze bewerkingen dacht ik dat het misschien handig is om Wikipedia:Persoonsgegevens toe te voegen aan Wikipedia:Archief. Wat vind je hiervan? Wikiwerner (overleg) 2 okt 2020 19:56 (CEST)

@Wikiwerner: Uitgevoerd Uitgevoerd - Romaine (overleg) 7 okt 2020 06:32 (CEST)

Wikidata weekly summary #436[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-41[brontekst bewerken]

5 okt 2020 18:24 (CEST)

Tech News: 2020-42[brontekst bewerken]

12 okt 2020 17:24 (CEST)

Wikidata weekly summary #437[brontekst bewerken]

This Month in GLAM: September 2020[brontekst bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • Brazil report: Wikidata birthday celebrations, Wiki Loves Monuments, new partnerships and more!
 • Colombia report: GLAM and virtual education
 • France report: AAF training course; Workshops in Strasbourg; European Heritage Days: Rennes; Wiki Loves Monuments
 • Germany report: Ahoy! Wikipedians set sail to document the reality of modern seafaring
 • Indonesia report: New GLAM partnerships on data donation; Commons structured data edit-a-thon
 • Norway report: Students taking on GLAM Wiki women in red
 • Sweden report: Musikverket: more folk music and photos; Hack for Heritage 2020; Wiki Loves Monuments; Wikipedia in the libraries; Digital Book Fair on Wikipedia
 • UK report: National Lottery; Khalili Collections
 • USA report: Virtual events MetFashion, 19SuffrageStories, WikiCari Festival and more
 • Open Access report: New publication about access to digitised cultural heritage
 • WMF GLAM report: Launching Wikisource Pagelist Widget
 • Calendar: ctober's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 13 okt 2020 04:44 (CEST)

Wikidata weekly summary #438[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-43[brontekst bewerken]

19 okt 2020 18:31 (CEST)

This Month in Education: October 2020[brontekst bewerken]

This Month in Education

Volume 9 • Issue 10 • October 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

About This Month in Education · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · For the team: Romaine 25 okt 2020 13:59 (CET)

Wikidata weekly summary #439[brontekst bewerken]

RomaineBot en datums[brontekst bewerken]

Bij mijn weten was RomaineBot altijd heel secuur in het toevoegen van data aan sjablonen. Maar nu lijkt er wat mis te gaan. In dit geval is het artikel genomineerd op 24 oktober 2020 maar jouw botje zegt dat het op 25 oktober genmomineerd is. Valt hier wat aan te doen? The Banner Overleg 26 okt 2020 18:24 (CET)

Ik heb er al wat meer klachten over gehoord maar ben ik nu werkelijk de eerste die aan de bel trekt? The Banner Overleg 26 okt 2020 18:25 (CET)
Hi The Banner, Dank voor de melding! Kijkende naar de oorzaak komt de verkeerde datum doordat de bot een dag niet gedraaid heeft, omdat die is blijven hangen. Dat kan in principe met iedere bot gebeuren. Omdat ik weet dat dit gebeuren kan, hou ik dit voor mijn botje en ook voor andere botjes in de gaten. Nu tref je net de ene keer dat ik er niet op gelet heb. Omdat een hele dag is overgeslagen is het dus met alle nominaties van één dag fout gegaan en heb dit net door mijn botje laten corrigeren. Dat het gebeurt is een zeldzaamheid, maar als het toch gebeurt: laat het me dan even weten. Groetjes - Romaine (overleg) 27 okt 2020 04:22 (CET)
Ik kreeg van andere mensen het idee dat het veel vaker voorkomt. Maar dat heb ik verder niet gecontroleerd. The Banner Overleg 27 okt 2020 10:35 (CET)

Tech News: 2020-44[brontekst bewerken]

26 okt 2020 18:38 (CET)

Nieuwsbrief 96 Wikimedia Nederland[brontekst bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Germien Cox (WMNL) (overleg) 29 okt 2020 12:16 (CEST)

Tech News: 2020-45[brontekst bewerken]

2 nov 2020 17:09 (CET)

Wikidata weekly summary #440[brontekst bewerken]

Wikidata weekly summary #441[brontekst bewerken]

Tech News: 2020-46[brontekst bewerken]

9 nov 2020 16:50 (CET)

Bloemkoolkwal[brontekst bewerken]

Ha Romaine, ik probeerde de afbeeldingen van een andere bewerker in bloemkoolkwal te fixen, maar het lukt me niet. In visual editor ziet het er goed uit, maar na opslaan ontbreken twee van de drie afbeeldingen. Wat doe ik verkeerd? Dank en groeten, Kees K.vliet (overleg) 11 nov 2020 22:06 (CET)

Softwareprobleem, zie phab:T267668. –bdijkstra (overleg) 11 nov 2020 23:02 (CET)
Niet alleen, vandaag gingen de links nog steeds niet goed, en de server is weer up. Ik heb de bestanden op Commons hernoemd, dat lijkt het nu te hebben opgelost. Ciell need me? ping me! 12 nov 2020 10:02 (CET)

This Month in GLAM: October 2020[brontekst bewerken]

This Month in GLAM logo 2018.png
Headlines
 • AfLIA Wikipedia in African Libraries report: Wikipedia in African Libraries Project
 • Brazil report: Abre-te Código hackathon, Wikidata related events and news from our partners
 • Finland report: Postponed Hack4FI GLAM hackathon turned into an online global Hack4OpenGLAM
 • France report: Partnership with BNU Strasbourg
 • Germany report: Coding da Vinci cultural data hackathon heads to Lower Saxony
 • India report: Mapping GLAM in Maharashtra, India
 • Indonesia report: Bulan Sejarah Indonesia 2.0; Structured data edit-a-thon; Proofreading mini contest
 • Netherlands report: National History Month: East to West, Dutch libraries and Wikipedia
 • New Zealand report: West Coast Wikipedian at Large
 • Norway report: The Sámi Languages on wiki
 • Serbia report: Many activities are in our way
 • Sweden report: Librarians learn about Wikidata; More Swedish literature on Wikidata; Online Edit-a-thon Dalarna; Applications to the Swedish Innovation Agency; Kulturhistoria som gymnasiearbete; Librarians and Projekt HBTQI; GLAM Statistical Tool
 • UK report: Enamels of the World
 • USA report: American Archive of Public Broadcasting; Smithsonian Women in Finance Edit-a-thon; Black Lunch Table; San Diego/October 2020; WikiWednesday Salon
 • Calendar: November's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 nov 2020 23:36 (CET)

Tech News: 2020-47[brontekst bewerken]

16 nov 2020 16:37 (CET)

Wikidata weekly summary #442[brontekst bewerken]

Nieuwsbrief 97 Wikimedia Nederland[brontekst bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Germien Cox (WMNL) (overleg) 19 nov 2020 14:28 (CET)

Tech News: 2020-48[brontekst bewerken]

23 nov 2020 18:18 (CET)

ikidata weekly summary #443[brontekst bewerken]