Portaal:Hulp en beheer: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
(taaldingetje)
Regel 64: Regel 64:
Heeft u een foto gemaakt en wil u deze beschikbaar stellen voor Wikipedia? Lees [[Help:Gebruik van bestanden|'''deze handleidingen''']] door en volg de stappen op [[Wikimedia Commons]]. Betreft het een foto van een bekend persoon? Dan kunt u gebruik maken van [http://wikiportret.nl '''WikiPortret'''].
Heeft u een foto gemaakt en wil u deze beschikbaar stellen voor Wikipedia? Lees [[Help:Gebruik van bestanden|'''deze handleidingen''']] door en volg de stappen op [[Wikimedia Commons]]. Betreft het een foto van een bekend persoon? Dan kunt u gebruik maken van [http://wikiportret.nl '''WikiPortret'''].


Voordat u een bestand upload, leest u eerst de [[Portaal:Hulp en beheer/Afbeeldingen en media|'''hulppagina's over afbeeldingen en media''']] door.
Lees voordat u een bestand uploadt eerst de [[Portaal:Hulp en beheer/Afbeeldingen en media|'''hulppagina's over afbeeldingen en media''']] door.
|style="vertical-align: top; padding-bottom: 1em;"|
|style="vertical-align: top; padding-bottom: 1em;"|
[[File:HelpPage IconPack-07.png|51px|right|alt=|link=]]
[[File:HelpPage IconPack-07.png|51px|right|alt=|link=]]

Versie van 15 jan 2014 19:56


Zie WP:HELP
Doorzoek Wikipedia

Ik wil informatie over bladeren of zoeken

De veelgestelde vragen en onze Welkom voor nieuwkomers-pagina, met de meest gezochte informatie over Wikipedia, bevatten antwoorden op de meest gestelde vragen over Wikipedia.

Er staat een zoekvak in de rechterbovenhoek van elke pagina met het woord "Zoeken" erin. Typ simpelweg wat u zoekt en druk vervolgens op [Enter]. Zie Help:Zoeken voor meer informatie.

Er zijn meer manieren om te navigeren door de encyclopedie. Deze kunnen gevonden worden in het Portaal:Navigatie.

Ik wil Wikipedia bewerken

Bijdragen is gemakkelijk: Doe de Snelcursus om te beginnen. Na deze cursus ben je theoretisch klaar om te beginnen. Kan je al die moeilijke formules niet onthouden? Hou dan het spiekbriefje erbij (of print hem uit). Oefenen met bewerken kan je in de WikiZandbak doen.

Voel je vrij en ga je gang tijdens het verbeteren van de artikelen. Hou de conventies wel in het achterhoofd. Maak gebruik van referenties als je feiten toevoegt, zodat anderen ze kunnen controleren. Lees deze pagina eerst als je nauw betrokken bent bij het onderwerp.

Als je naar manieren zoekt om te helpen, kun je het best terecht in het gebruikersportaal.

Ik heb een probleem of fout in een artikel gezien

Als u een fout in een artikel tegenkomt, kun jij deze fout direct oplossen. Bijna elke pagina heeft een knop met 'Bewerken', die bovenaan de pagina staat. Lees hierover in het kopje over bewerken op deze pagina.

Als je het gevoel hebt dat je nog niet klaar of gekwalificeerd bent om het artikel zelf aan te passen, plaats dan een bericht op de overlegpagina van het desbetreffende artikel. Iedere pagina heeft zo'n overlegpagina. Dit zal de zaak onder de aandacht van anderen brengen, die ook aan dat artikel werken.

U kunt ook contact met ons opnemen als het een vertrouwelijke kwestie betreft.

Ik wil een nieuw artikel schrijven of media uploaden

Lees de hulppagina over een nieuwe pagina aanmaken om te kijken of het onderwerp geschikt is voor Wikipedia. Kies vervolgens een titel met behulp van de pagina over het benoemen van een pagina. Met de informatie die u tijdens de snelcursus heeft gekregen, kunt u de mooiste artikelen schrijven.

Ik wil graag een afbeelding of andere media uploaden

Heeft u een foto gemaakt en wil u deze beschikbaar stellen voor Wikipedia? Lees deze handleidingen door en volg de stappen op Wikimedia Commons. Betreft het een foto van een bekend persoon? Dan kunt u gebruik maken van WikiPortret.

Lees voordat u een bestand uploadt eerst de hulppagina's over afbeeldingen en media door.

Ik heb een andere vraag

Op onze pagina van veelgestelde vragen vindt u de meeste antwoorden op uw vragen. Komt u er niet uit? Dan kunt u ook terecht bij de helpdesk, waar ervaren Wikipediagebruikers uw vragen kunnen beantwoorden.

U kunt andere gebruikers ook om hulp vragen in de Nederlandstalige chatroom.

Hulp bij specifieke vragen