Marian Mudder: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 15: Regel 15:
| imdb =
| imdb =
}}
}}
'''Marian Mudder''' ([[Rotterdam]], [[8 januari]] [[1958]]) is een [[Nederland]]s [[actrice]] en [[schrijfster]]. Marian Mudder is bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Vera Prins in de [[televisieserie]] ''[[Baantjer (televisieserie)|Baantjer]]''. Na acht jaar in deze serie te hebben gespeeld is ze eruit gestapt.
'''Marian Mudder''' ([[Rotterdam]], [[8 januari]] [[1958]]) is een [[Nederland]]s [[Acteur|actrice]] en [[Auteur|schrijfster]]. Ze werd bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Vera Prins in de televisieserie ''[[Baantjer (televisieserie)|Baantjer]]''. Na acht jaar in deze serie te hebben gespeeld, stapte ze eruit.


== Levensloop ==
Marian Mudder studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en heeft nog enige tijd psychologie gestudeerd. Ze begon als toneelspeelster en later speelde ze in de VPRO tv-serie ''Meester Bleekbeen''. Grote bekendheid kreeg ze als de personage Vera Prins in de serie ''Baantjer''. Daarna heeft ze twee seizoenen in de serie ''[[De afdeling]]'' gespeeld (KRO) en stond op de planken met onder anderen [[John Kraaijkamp sr.]] in het theaterstuk ''Gouwe handjes''.
Marian Mudder studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en heeft nog enige tijd psychologie gestudeerd. Ze begon als toneelspeelster en later speelde ze in de VPRO-tv-serie ''Meester Bleekbeen''. Grote bekendheid kreeg ze als het personage Vera Prins in de serie ''Baantjer''. Daarna speelde ze twee seizoenen in de serie ''[[De afdeling]]'' (KRO) en stond ze op de planken met onder anderen [[John Kraaijkamp sr.]] in het theaterstuk ''Gouwe handjes''.
In november [[1999]] stond ze in de ''[[Playboy (tijdschrift)|Playboy]]''.
In november 1999 stond ze in de ''[[Playboy (tijdschrift)|Playboy]]''.


In 2011 had ze een gastrol in de soapserie ''[[Goede tijden, slechte tijden]]''. Verder was Mudder in tal van televisieseries en toneelstukken te zien.
In 2011 had ze een gastrol in de soapserie ''[[Goede tijden, slechte tijden]]''. Verder was Mudder in tal van televisieseries en toneelstukken te zien.

Versie van 17 feb 2014 06:27

Marian Mudder
Marian Mudder
Algemene informatie
Geboren 8 januari 1958
Land Vlag van Nederland Nederland
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Marian Mudder (Rotterdam, 8 januari 1958) is een Nederlands actrice en schrijfster. Ze werd bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Vera Prins in de televisieserie Baantjer. Na acht jaar in deze serie te hebben gespeeld, stapte ze eruit.

Levensloop

Marian Mudder studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en heeft nog enige tijd psychologie gestudeerd. Ze begon als toneelspeelster en later speelde ze in de VPRO-tv-serie Meester Bleekbeen. Grote bekendheid kreeg ze als het personage Vera Prins in de serie Baantjer. Daarna speelde ze twee seizoenen in de serie De afdeling (KRO) en stond ze op de planken met onder anderen John Kraaijkamp sr. in het theaterstuk Gouwe handjes. In november 1999 stond ze in de Playboy.

In 2011 had ze een gastrol in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Verder was Mudder in tal van televisieseries en toneelstukken te zien.

Filmografie

Film

Televisie

Gastrollen:

Theater

Bibliografie

Bibliografie als auteur
Jaar Titel Titel Ned. vertaling Uitgeverij ISBN Opmerkingen
2008 Geluksblind A.W. Bruna ISBN 9789022995730
2011 De perfecte minnares A.W. Bruna ISBN 9789022998625
2012 Volgende keer bij ons A.W. Bruna ISBN 9789022998632

Externe link