Reciprociteit: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Versie 42189676 van 188.203.90.241 (overleg) ongedaan gemaakt.
+ Handel (economie) zie handelsverdrag
Regel 1: Regel 1:
'''Reciprociteit''' is onder andere in de [[sociologie]], [[zoölogie]], [[populatiebiologie]] en [[evolutiebiologie]] een [[sociaal]] verschijnsel waarin één [[organisme]] (bijvoorbeeld een mens) bereid is een ander een [[Dienst (arbeid)|dienst]] te verlenen wanneer het organisme weet dat het hiervoor op een later tijdstip een wederdienst kan verwachten, of op dat moment zelf die wederdienst bewijst.
'''Reciprociteit''' is onder andere in de [[sociologie]], [[Handel (economie)|economie]],[[zoölogie]], [[populatiebiologie]] en [[evolutiebiologie]] een [[sociaal]] verschijnsel waarin één [[organisme]] (bijvoorbeeld een mens) bereid is een ander een [[Dienst (arbeid)|dienst]] te verlenen wanneer het organisme weet dat het hiervoor op een later tijdstip een wederdienst kan verwachten, of op dat moment zelf die wederdienst bewijst.


In de biologische verschijningsvorm komt dit (bijvoorbeeld) neer op het delen van vergaard [[voedsel]] en het verkrijgen hiervan op een ander tijdstip, naar aanleiding van de eerdere bereidheid tot delen.
In de biologische verschijningsvorm komt dit (bijvoorbeeld) neer op het delen van vergaard [[voedsel]] en het verkrijgen hiervan op een ander tijdstip, naar aanleiding van de eerdere bereidheid tot delen.

Versie van 26 aug 2015 11:30

Reciprociteit is onder andere in de sociologie, economie,zoölogie, populatiebiologie en evolutiebiologie een sociaal verschijnsel waarin één organisme (bijvoorbeeld een mens) bereid is een ander een dienst te verlenen wanneer het organisme weet dat het hiervoor op een later tijdstip een wederdienst kan verwachten, of op dat moment zelf die wederdienst bewijst.

In de biologische verschijningsvorm komt dit (bijvoorbeeld) neer op het delen van vergaard voedsel en het verkrijgen hiervan op een ander tijdstip, naar aanleiding van de eerdere bereidheid tot delen.

Zie ook