Lievingerveld: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
HanhilBot (overleg | bijdragen)
k →‎top: cat
Dagdeel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 18: Regel 18:
| caption =
| caption =
}}
}}
'''Lievingerveld''' is een [[buurtschap]] in ontwikkeling in de gemeente [[Midden-Drenthe]], in de Nederlandse provincie [[Drenthe]]. Lievingerveld valt onder het dorpsgebied van [[Beilen]].


De buurtschap is ontstaan tussen de buurtschap [[Lieving]] en de Beilerstraat. De eerste feitelijke bewoning is te vinden in het oostelijke deel, al sprak men niet echt van een eigen buurtschap nog desondanks. In de 21e eeuw werd besloten het westelijke deel, dicht tegen Lieving zelf aan, te gaan bebouwen met een nieuwbouw. ''Beilen-Oost'' was de projectnaam. De naam ''Lieverveld''' is op 17 november 2016 gekozen uit 151 inzendingen voor een prijsvraag van de gemeente Midden-Drenthe om de buurtschap een officiële naam te geven. De naam verwijst naar de buurtschap waaruit het gegroeid is, Lieving en het feit dat het vanuit daar ook de veldontginning werden gedaan.
'''Lievingerveld''' is een [[buurtschap]] in ontwikkeling ten oosten van [[Beilen]], in de gemeente [[Midden-Drenthe]]. Lievingerveld valt onder het dorpsgebied van Beilen.

De naam van de buurtschap is op 17 november 2016 gekozen uit 151 inzendingen voor een prijsvraag van de gemeente Midden-Drenthe. De naam verwijst naar het nabij gelegen [[Lieving]].


{{Navigatie gemeente Midden-Drenthe}}
{{Navigatie gemeente Midden-Drenthe}}

Versie van 11 jul 2018 15:28

Lievingerveld
Buurtschap in Nederland Vlag van Nederland
Lievingerveld (Drenthe)
Lievingerveld
Situering
Provincie Vlag Drenthe Drenthe
Gemeente Vlag Midden-Drenthe Midden-Drenthe
Coördinaten 52° 51′ NB, 6° 32′ OL
Overig
Netnummer 0593
Woonplaats (BAG) Beilen
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Lievingerveld is een buurtschap in ontwikkeling in de gemeente Midden-Drenthe, in de Nederlandse provincie Drenthe. Lievingerveld valt onder het dorpsgebied van Beilen.

De buurtschap is ontstaan tussen de buurtschap Lieving en de Beilerstraat. De eerste feitelijke bewoning is te vinden in het oostelijke deel, al sprak men niet echt van een eigen buurtschap nog desondanks. In de 21e eeuw werd besloten het westelijke deel, dicht tegen Lieving zelf aan, te gaan bebouwen met een nieuwbouw. Beilen-Oost was de projectnaam. De naam Lieverveld' is op 17 november 2016 gekozen uit 151 inzendingen voor een prijsvraag van de gemeente Midden-Drenthe om de buurtschap een officiële naam te geven. De naam verwijst naar de buurtschap waaruit het gegroeid is, Lieving en het feit dat het vanuit daar ook de veldontginning werden gedaan.