Skittles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Ripchip Bot (overleg | bijdragen) op 18 apr 2011 om 18:10. (r2.7.1) (robot Erbij: de:Skittles)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Skittles.

Skittles zijn kleine, ronde fruitsnoepjes, waar een glazuurlaagje omheen zit en waar een "S" op staat, die staat voor Skittles. Vroeger, tussen 1974 en 1988 werd die "S" afgedrukt in een hele donkere kleur, die naar zwart neigde. Vanaf 1989 werd die "S" wit. Moderne Skittles lijken erg veel op de gewone M&M's. Skittles worden geproduceerd door Masterfoods, een bedrijfstak van Mars. In Skittles zit vooral suiker, een heel klein beetje olie, vruchtensap en natuurlijke en kunstmatige smaakstoffen.

De eerste Skittle werd in 1974 in Engeland gemaakt. In 1981 begon de productie ook in de Verenigde Staten. Skittles voor de Europese markt worden nu in Tsjechië gemaakt, daar staat een fabriek van Mars. Het bedrijf heeft ook een fabriek in Australië, voor de Nieuw-Zeelandse markt.

Verschillende soorten

Originele (rode) verpakking

Deze verpakking bevat 5 smaken:

In Zuid-Korea, Armenië, China, Taiwan en Australië heeft de groene skittle geen limoensmaak, maar een appelsmaak. Dit is in 2001 ook kort zo geweest in de VS, maar dat is later weer terugveranderd.

Tropische Skittles (lichtblauwe verpakking)

Ook deze verpakking heeft 5 smaken:

Bessen Skittles (paarse verpakking)

Deze smaken zijn:

Deze verpakking werd in 1990 geïntroduceerd.

Externe links

Zie de categorie Skittles van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.