Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Drummingman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Bertux (overleg | bijdragen) op 9 mrt 2024 om 21:48. (→‎Vraag van James Verdonck over Gebruiker:James Verdonck (9 mrt 2024 20:16): Reactie: niet over jezelf schrijven)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

(mouseover for text)

Dit is een overlegpagina. Opmerkingen:

  • Onderteken je reactie met vier tildes (~~~~).
  • Nieuwe berichten graag onderaan de pagina (voeg een nieuw bericht toe).
  • Als je iets privé wilt bespreken, kun je me ook mailen.
  • Geef een nieuwe paragraaf a.u.b. een informatieve titel, anders zal ik hem zelf hernoemen.
  • Ga altijd uit van goede wil, en denk aan je wikiquette!
  • Tenzij u me vousvoyeert, zal ik je tutoyeren.
  • Berichten die door mij elders geschreven zijn liefst ook daar beantwoorden.
  • Deze overlegpagina kan worden bekeken door vriendelijke mede wikipedianen: Wat betekent dat iemand anders dan ik uw vraag kan beantwoorden. Hun inbreng is welkom en hun hulp bij berichten waar ik niet snel op kan reageren, wordt op prijs gesteld.
  • Als het overleg naar 2 weken automatisch gearchiveerd is en je hebt nog vragen daarover, kan je de vraag het best in een nieuw overlegkopje plaatsen.
Hallo Drummingman, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.115 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Foxie001 19 okt 2009 19:30 (CEST)Reageren


Pagina's die met Overleg gebruiker:Drummingman/Archief beginnen 

Vraag van Major.Itty (29 feb 2024 17:04)

Hallo Drummingman, Ik heb twee vragen voor u:

1. Als beginner ben ik bezig met het linken van artikelen. Van woorden die algemeen bekend zijn hoeven er geen links gemaakt te worden, maar waar ligt de grens? Bij twijfel sla ik het nu over.


2. Wat moet ik doen met https://nl.wikipedia.org/wiki/Hou_je_mond! ? Het kopje verhaal is niet goed omschreven, dit is meer een blurb. Ik kan het niet verbeteren want ik heb het boek niet gelezen. Nu heb ik alleen een melding gemaakt op de overlegpagina. Kan ik nog meer doen?

Alvast bedankt! Major.Itty --Major.Itty (overleg) 29 feb 2024 17:04 (CET)Reageren

Beste @Major.Itty, welkom bij Wikipedia.
1. Als ik zelf wikilinks maak, probeer ik meestal 1 keer een woord te linken aan een ander artikel. Er is geen harde grens voor het maken van zogenoemde wikilinks. Citaat: "De beste links zijn links die verwijzen naar onderwerpen die met het artikel te maken hebben. In een artikel waarin zijdelings gemeld wordt dat een Franse wetenschapper iets heeft gedaan is de link 'Franse' vrijwel nooit functioneel." Rodelinks naar nog niet bestaande artikels zijn soms ook nuttig, hier geld eigenlijk zoiets van: 'denkt u dat de lezer erbij geholpen is' om een link aan te maken, zo ja? Dan is het nuttig.
2. U verwijst naar een pagina die op 23 maart 2021 verwijderd is als "Geklieder of ander vandalisme".
Weet u zeker dat u deze pagina bedoelt? De inhoud – die ik overigens nog kan inzien – heeft niets met 'een boek' te maken.
Met vriendelijke groet, Drummingman (overleg) 1 mrt 2024 17:40 (CET)Reageren
Inmiddels heb ik gevonden waar u het over heeft. :-)
Als ik de pagina bekijk, valt me al op dat het geen bronnen heeft. Bronvermelding is niet verplicht, maar wel erg wenselijk. Als u het boek niet gelezen heeft, is het inderdaad wel erg lastig om het te verbeteren. Het is de bedoeling dat een pagina op Wikipedia voornamelijk rust op secundaire bronnen. Mocht u kranten(knipsels) of andere bronnen vinden die iets geschreven hebben over dit boek, zou dat de pagina enorm kunnen verbeteren. Want inderdaad, de inhoud is nu meer een 'samenvatting' en geen volwaardig artikel. Drummingman (overleg) 1 mrt 2024 18:05 (CET)Reageren
Het artikel is nu genomineerd voor mogelijke verwijdering door @Mondo. Ik heb ondertussen ook gekeken naar de Engelstalige versie van het artikel, misschien is daar wel wat bruikbaars te vinden? Drummingman (overleg) 1 mrt 2024 19:32 (CET)Reageren
Bedankt voor uw reactie! Ik denk dat ik het begrijp.
Over het 'Hou je mond!' artikel: inmiddels is het herschreven, maar niet door mij. Toch leerzaam voor mij om te zien hoe het verbeterd werd. Major.Itty (overleg) 2 mrt 2024 19:37 (CET)Reageren

Vraag van James Verdonck over Gebruiker:James Verdonck (9 mrt 2024 20:16)

Hoe kan ik een eigen Wikipedia pagina maken --James Verdonck (overleg) 9 mrt 2024 20:16 (CET)Reageren

@James Verdonck: Allereerst: het is niet de bedoeling over jezelf te schrijven. Op Wikipedia schrijf je bij voorkeur over zaken waar je niet direct bij betrokken bent.
Je gebruikerspagina (GP) met als inhoud James Verdonck geboren op 18/01 is een Belgische man uit Sint-denijs-westrem die als gomioloog in een museum in Menen over de trompet van Mikalangio en de auto van Napoleon. zal dan ook snel verwijderd worden. Je GP dient alleen om je medeschrijvers een indruk te geven van wat ze van je te verwachten hebben.
Als beginner kun je best oefenen door bestaande artikelen te verbeteren. Succes daarmee!  →bertux 9 mrt 2024 20:48 (CET)Reageren