Stayokay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Stayokay
Stayokay Amsterdam Zeeburg
Stayokay Amsterdam Zeeburg
Motto of slagzin Even iets anders
Oprichting 1929
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor Amsterdam
Producten hostels
Website Stayokay
Portaal  Portaalicoon   Economie

Stayokay is een Nederlandse keten van 22 hostels.

Geschiedenis[bewerken]

Stayokay is in 1929 opgericht als de Nederlandse Jeugdherbergcentrale (NJHC). In 2003 werd de naam veranderd in Stayokay. De organisatie zelf noemt haar vestigingen sindsdien 'hostels'. Het hoofdkantoor is gehuisvest boven Stayokay Amsterdam Zeeburg, in de Indische Buurt.

De organisatie richt zich naast backpackers (vooral in Amsterdam) ook op jonge gezinnen, senioren en groepen. Sommige hostels hebben ook vergaderfaciliteiten. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International, een internationaal netwerk van meer dan 4000 hostels wereldwijd. In 2008 ontving Stayokay als eerste accommodatieverschaffende keten in Nederland het Europees ecolabel.

Locaties van Stayokay[bewerken]

Stayokay heeft locaties verspreid over Nederland, van op de waddeneilanden tot in het centrum van de stad. Enkele locaties zijn gevestigd in bijzondere gebouwen zoals in een kasteel (Heemskerk, Domburg), in kubuswoningen (Rotterdam), in een grachtenpand (Amsterdam), in een landhuis (Utrecht-Bunnik) en in een Noors jachthuis (Gorssel).

Voormalige locaties van Stayokay[bewerken]

Ooit waren er meer dan vijftig jeugdherbergen en in het verleden waren er ook van Stayokay meer vestigingen. Locaties zijn gesloten om verschillende redenen en soms door een andere organisatie overgenomen.


Beluister

(info)