Sterling Airlines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sterling Airlines
IATA

NB

ICAO

SNB

Roepletters

Sterling

Boeing 737 van Sterling Airlines.
Opgericht 1994
Hubs Luchthaven Kopenhagen
Vloot 27
Bestemmingen 30
Hoofdkantoor Kopenhagen
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Sterling Airlines A/S was een IJslandse low-fare luchtvaartmaatschappij, met als basis Kopenhagen, Denemarken. Op 29 oktober 2008 heeft Sterling Airlines faillissement aangevraagd.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Sterling Airlines is opgericht in 1994 als Sterling European Airlines door ex-stafleden van Sterling. In 1995 nam Fred Olsen een aandeel in de maatschappij. In 2005 werd de maatschappij overgenomen door Fons Eignarhaldsfelag uit IJsland en fuseerde met de passagierstak van Maersk Air. De naam Sterling Airlines kreeg de maatschappij ook in dat jaar.

In december 2006 werd ze overgenomen door Northern Travel Holding uit IJsland, een joint venture van de Fons Eignarhaldsfelag, de FL Group en Sund. Deze joint venture omvat ook Iceland Express en Astraeus.

Op 29 oktober 2008 heeft Sterling Airlines faillissement aangevraagd. Het bedrijf verkeerde al jaren in financiële problemen. Doordat de kredietcrisis het IJslandse financiële stelsel platlegde, konden de geldschieters hun verplichtingen niet langer nakomen. Op 3 december 2008 kreeg Cimber Sterling delen van het bedrijf in handen.[1]

Vloot[bewerken | brontekst bewerken]

De vloot van Sterling Airlines bestond uit: (september 2007)