Overleg:Frank Dammers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Chescargot in het onderwerp Reactie Frank Dammers
Opmerking Opmerking Het artikel Frank Dammers is eerder genomineerd en verwijderd. Zie deze beoordeling,  deze kopie van de eerder verwijderde pagina op Everybodywiki en deze notities op Gebruiker:Frank Dammers/Kladblok. Onderstaande kladblokversie is een poging een verbeterde versie op te bouwen n.a.v. een verzoek hiertoe op Helpdesk. Voor eerdere beoordelingssessies, zie: Logboek Frank Dammers of ga naar Frank Dammers: Als je dan in de linker marge klikt op 'Links naar deze pagina' dan kun je zien waar eerdere beoordelingssessies zijn geweest. Dat was op 13 aug 2006, 10 november 2007 en 28 juni 2021.

Gezochte bronnen[brontekst bewerken]

Ongedateerde bronnen:

Gedateerde bronnen:

  • Art in America kunstmagazine 2006
  • Art in Context Center for New York kunstmagazine 2006
  • Arte Studio Florence encyclopedie 2006
  • NY Arts Magazine 2007
  • Art Business News magazine 2008 USA
  • Verkoopadvertenties van Gallery 1951 inclusief werk van Frank Dammers, in Art Business News (april 2009) Afgevinkt. Echter, dit is geen bron. Het onderbouwd wel de marketingscampagne die Dammers sinds 2005 in de VS voerde.
  • “Zwollenaar poseert met filmster op Art Expo New York”, De Stentor (10 maart 2009)Afgevinkt. Niet echt ER, misschien geschikt voor onder "Varia"?
  • NY magazine en NY website 2012
  • BNR Nieuwsradio, Paul van Liempt 13/12/2013.
  • NOS Radio 1 Journaal: interview door Jurgen van den Berg, februari 2016

Inzicht in deze bronnen is wenselijk voor onderbouwing van verdere aanvullingen in het artikel. Chescargot ツ (overleg) 22 nov 2021 10:54 (CET)Reageren

Exposities[brontekst bewerken]

Bronnen gezocht voor:

  • World Fine Art 2006 New York
  • ArtExpo New Yor*k 2006, Jacob K. Javits convention center
  • Kunst in Ahoy Rotterdam 2007
  • Biennale Florence 2007, Florence Italie
  • ArtExpo New York 2008, Jacob K.Javits convention center NY
  • Disney Burbank 2008, Californie USA
  • ArtExpo New York 2009 met Gallery 1951, Jacob K.Javits convention center NY
  • Loods 6 Amsterdam 2010
  • World Trade Art Gallery vanaf 2011 New York
  • Art Takes Time Square (LED artwork) 2012 New York
  • Dutch week Shanghai River South Art Center 2013 Shanghai
  • Galerie hotel Pulitzer Amsterdam 2014, groepsexpositie

(Vooralsnog) ongeverifieerde biografie[brontekst bewerken]

Hieronder volgt stukken biografie van Frank Dammers, afgeleid van niet onafhankelijke websites. De hoop is dat deze stukken tekst t.z.t. met betrouwbare secundaire bronnen onderbouwd worden en dus in het artikel geplaatst kunnen worden (Doorgestreepte tekst is inmiddels voldoende bebrond en in het artikel geplaatst):

F.C.J. Dammers, die met de Eerste Divisie 7 December in Nederlands-Indië had gevochten en zijn verloofde A.G. Weijenberg (30/8/1922-13/1/1973)[1] die werkzaam was bij de marva-korps, woonden in Zwolle toen hun zoon Frank op 23 oktober 1951 geboren werd. Kort na zijn geboorte verhuisden ze naar Den Haag. Niet lang daarna gingen zijn ouders uit elkaar en terwijl zijn vader in Den Haag bleef, verhuisde Frank met zijn moeder terug naar Zwolle. Daar deelden ze een huis met Franks oom Eelco Weijenberg. Deze had gedurende de Tweede Wereldoorlog in het verzet gezeten en zou later werken voor de Britse Geheime dienst onder Generaal Bernard Montgomery. Frank reisde in 1953 met zijn oom door Duitsland, want die wilde dat met zijn eigen ogen de schaal van vernietiging zou zien die de geallieerde bombardementen hadden veroorzaakt en hoe de wederopbouw vorderde. (Frank was only two years old?!). In Hessum, waar ze een zomerhuis hadden, kreeg Frank op jonge leeftijd schietlessen van hem.

Franks moeder had inmiddels een goede baan bij de Nationale Voertuig Inspectie en ze verhuisden naar Dieze-Oost. Daar ging Frank naar de goed aangeschreven Parkschool. Na de lagere school verloor Frank echter zijn interesse in school en ging hij op 15-jarige leeftijd in de marine, waar hij in de mijnendienst werkte. Zijn moeder kreeg kanker en werd zo ziek dat hij de marine verliet en terug naar school ging, om bij haar in de buurt te kunnen blijven. Haar ziekte maakte zijn studie echter niet makkelijk en uiteindelijk ging hij aan de slag als tandheelkundige technicus om voor haar te kunnen zorgen. Toen hij eenentwintig was nam hij contact op met zijn vader, die tussentijds in Düsseldorf met een Duitse operazanger was hertrouwd en weer in Den Haag was gevestigd. Frank ging als directeur in zijn vaders bedrijf aan de slag. De eerste contacten met zijn vader waren ongemakkelijk, maar het leek erop dat de relatie met zijn vader hersteld was totdat zijn vaders nieuwe vrouw, een toegewijd Jehovah’s Getuige, tussenbeide kwam. Zij wilde dat Frank bekeerde, maar omdat dit niet zou gebeuren, was Frank gedwongen het contact met zijn vader weer te verbreken.

Toen zijn moeder in 1973 overleed, nam Frank Dammers het leven in eigen handen. Hij trouwde en verkreeg zijn boekhoudkundige diploma's. Hij werkte aanvankelijk bij een bank, daarna bij een computerbedrijf in Rotterdam. Tegelijkertijd volgde hij cursussen wiskundige programmeringstalen in Londen. In de tweede helft van de jaren zeventig werkte Dammers bij een transportbedrijf in Zwolle, waarvan hij de automatisering opzette.

In reactie op de willekeur van het verhaalbeleid (het "verhaalplicht") dat door een groot aantal gemeenten gevoerd werd, richtte Dammers in 1990 samen met Dave Berends de vereniging Anti Verhaalbeleid op. [2]

(… Geverifieerde tekst in artikel…)

Hiervóór had Dammers nooit zoveel aandacht besteed aan zijn creatieve talenten, dit ondanks de aanwezigheid van een aantal bekende artiesten in zijn familie, zoals Hörburger, Dammers & Koning en Weijenberg. Hij ontwikkelde een zeer persoonlijke stijl dat gezien wordt als een nieuwe stroming in de kunstwereld. Dammers zou hierbij geïnspireerd zijn door schilders als Paul Klee, Piet Mondriaan, Kadinsky en M.C. Escher.

(… Geverifieerde tekst in artikel…)

In 2014 zet Dammers de FDFAF op, in de eerste plaats om de verhuizing van Freedom New York te faciliteren (POV - Bron??), maar op de lange termijn zal deze vereniging dienen om meer zichtbaarheid aan onbekend werk van kunstenaars te geven.

(… Geverifieerde tekst in artikel…)

Wanneer Dammers in oktober 2016 op weg is naar de inhuldiging van Freedom New York in het 9/11 museum, slaat het noodlot weer toe. Ondanks het verkeersongeluk kan hij bij de inhuldiging aanwezig zijn.Het ongeval zou hem nopen de schilderkunst op andere wijze de vervolgen...

Bronnen[brontekst bewerken]

Beste @Frank Dammers:, zou u ook publiek toegankelijke bronnen kunnen toevoegen? Op Wikipedia willen wij graag kunnen verifiëren wat er opgeschreven wordt. Dit geldt ook voor (mogelijk) schrijven over uzelf. Dajasj (overleg) 1 jan 2022 21:31 (CET)Reageren

Zie ook de uitleg op Overleg gebruiker:Frank Dammers#Ter herinnering. Encycloon (overleg) 9 jan 2022 23:49 (CET)Reageren

Reactie Frank Dammers[brontekst bewerken]

(selectief gekopieerd vanuit elders) ... er staan in mijn story niet van belang zijnde zaken. (1) Bijvoorbeeld wordt er weergegeven "Scheveningen.[bron?]" deze weergave is in mijn optiek niet van belang omdat deze verhuizing binnen Den Haag alleen is te controleren in het bevolkingsregister waar buitenstaanders geen inzage mogelijkheid hebben. Zo is het onjuist dat er staat weergegeven "Zijn vader bleef nog even in Den Haag en Frank verhuisde met zijn moeder naar Zwolle waar ze een huis deelden met zijn grootouders en oom." Mijn vader is gevlucht naar Duitsland en bleef nog even naar Den Haag is onjuist. (2) Eveneens lijkt mij het overbodig weer te geven dat er een huis werd gedeeld met grootouders en oom. Als e.e.a. niet uitgelegd kan worden dat mijn oom voor de Britse Geheime dienst werkzaam was vanaf 1943 en met zijn team oorlogsmisdadigers verhoorde voordat zij berecht werden is dit niet van belang omdat er ook kan staan een huis deelden met familie. (3) Vervolgens werkte ik voor Nixdorf Computers en ging ik voor mijn opleiding naar het BOAC training center en kan ik dus geen bron van weergeven alleen een link. (4) Zo ook toeleveringsbedrijf in de bouwindustrie in Zwolle.[bron?] Ik heb van dit bedrijf een aanstellingsbrief maar wens dit niet openbaar te maken. Om die reden heb ik weergegeven dat dit bedrijf in het verleden is overgenomen door de ENCI wat dit jaar is opgeheven. (5) Ook staat onjuist weergeven bij naam de opvoeding van zijn kinderen grotendeels op zich wat niet van belang is, maar wel kwetsend dat lijkt mij niet de bedoeling van Wikipedia. (6) Zo ook de bron van centrum voor kansarme jongeren.[bron?] hiervan kan ik geen bron meer terugvinden (stichting de Vijfhoek OC&W instelling) wel dat deze instelling is opgegaan in de Landstede. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Frank Dammers (overleg · bijdragen)

@Frank Dammers, ik heb de kritiekpunten in bovenstaande tekst genummerd, zodat hieronder verwezen kan worden naar wat afgehandeld is.
(1) Aangepast in tekst, met dank aan Wikiklaas.
(2) Aangepast in tekst, met dank aan Wikiklaas.
(3) Simpelweg omdat hiervan geen bronnen voorhanden zijn, zou deze door FD/anoniem zelf toegevoegde informatie als NE beschouwd en weggestreept kunnen worden. Het lijkt me echter onschadelijke info, dat met bronvraag kan blijven staan. Ik laat het aan FD/anoniem/derden om te beslissen het al dan niet te laten staan.
(4) Idem als punt (3)
(5) Aangepast in tekst, met dank aan Wikiklaas.
(6) Idem als punt (3)
Beste Frank, laat u hier uw bericht achter mochten er nog andere punten zijn. — Chescargot ツ (overleg) 19 mrt 2022 07:30 (CET)Reageren