Naar inhoud springen

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Terminator: The Sarah Connor Chronicles
titel logo in kleur
Alternatieve titel Terminator: TSCC
Genre Drama
Actie
Sciencefiction
Speelduur per afl. 43 minuten
Bedenker Josh Friedman
Hoofdrollen Lena Headey
Thomas Dekker
Summer Glau
Richard T. Jones
Muziek Bear McCreary
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 13 januari 2008
Einde 10 april 2009
Afleveringen 31
Seizoenen 2
Netwerk of omroep FOX
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Terminator: The Sarah Connor Chronicles is een Amerikaanse televisieserie die haar première beleefde op 13 januari 2008, op het netwerk FOX. Het is een voortzetting van de Terminator-films. De serie werd geproduceerd door Warner Bros. Television en C2-Pictures en volgt het leven van Sarah Connor en haar zoon John Connor na de gebeurtenissen in Terminator 2: Judgment Day.


  • In november 2005 kondigde het tijdschrift Variety aan dat de televisieserie in de toekomst uitgezonden zal worden.
  • Op 20 juni 2007 vertelde Josh Friedman dat Sarah en John ook andere gevaren en bedreigingen zullen moeten bestrijden dan alleen Terminators.[1]
  • Op 23 juli 2007 vertelde de BBC, die de pilotaflevering al had gezien, dat in de eerste aflevering een Terminator verkleed was als leraar en deze John aanviel op school. Als gevolg van de schietpartij op Virginia Tech zijn delen van de scène geknipt.[2]
  • Op 17 april 2007 onthulde TV Squad een script van de serie. In het script blijkt dat reizen door de tijd een groot thema zal zijn.
  • Op 17 mei 2009 heeft Fox aangegeven niet door te gaan met de serie voor een derde seizoen.
  • Vanaf 13 augustus 2009 zendt Veronica TV de serie in Nederland uit. Op 22 oktober zijn de laatste afleveringen uitgezonden. Het tweede seizoen is niet helemaal uitgezonden.
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De serie gaat verder waar Terminator 2: Judgment Day ophoudt. Sarah en John zijn erin geslaagd om T-1000 te vernietigen. Hierna pleegt de Terminator zelfmoord om zo te voorkomen dat Skynet zijn technologie kan gebruiken. Sarah en John worden achtergelaten in een ingewikkelde en gevaarlijke wereld, waarin ze, als voortvluchtigen, geconfronteerd worden met de realiteit, waarin nog steeds een groot aantal gevaarlijke wezens/machines rondlopen.

De pilotaflevering speelt zich af in 1999 en introduceert Sarah, haar zoon John, en Cameron, een nieuwe Terminator die John moet beschermen. Ze worden achtervolgd door een andere Terminator (Cromartie), alsmede een FBI-agent genaamd James Ellison, die denkt dat Sarah een crimineel is. Wetend dat Sarah in 2005 zal sterven aan kanker, neemt Cameron Sarah en John mee naar het jaar 2007 zodat Sarah na 2005 nog in leven is en verder kan helpen met de strijd tegen Skynet. Vanuit dit jaar zet het drietal hun strijd tegen Skynet voort.

Connecties met de films

[bewerken | brontekst bewerken]

Josh Friedman vertelde op 22 juni 2007 dat de serie zich afspeelt in een andere realiteit dan Terminator 3: Rise of the Machines. De gebeurtenissen uit die film hebben derhalve geen invloed op de verhaallijn uit de serie.[1]

Personage Acteur Biografie
Sarah Connor Lena Heady Sarah is de moeder van John Connor, een jongeman die in de toekomst van groot gevaar zal zijn. Hierdoor zijn er in het verleden al meerdere pogingen geweest van Terminators om haar te vermoorden, om hiermee te voorkomen dat John ooit zal geboren worden. Sarah weet uiteindelijk te ontsnappen, maar leeft nu wel als voortvluchtige. Ze is haar leven niet zeker.
John Connor Thomas Dekker John is de zoon van Sarah Connor. Hij woonde ooit als een rebellerende jongen bij pleegouders. Nadat T-1000, een Terminator, de opdracht krijgt hem te vermoorden, verandert dit zijn leven. Hoewel ze ontsnappen en hij wordt herenigd met zijn moeder, leven ze wel sindsdien allebei als voortvluchtigen.
Cameron Phillips Summer Glau Een Terminator van een onbekend model, gestuurd om John te beschermen.
James Ellison Richard T. Jones Een FBI-agent die een aantal zaken onderzoekt van Sarah Connor.
Derek Reese Brian Austin Green Een soldaat in het verzet uit de toekomst die teruggestuurd is door John Connor om Sarah Connor en de jonge John te helpen. Hij is de oudere broer van Kyle Reese en dus Johns oom.
Cromartie Garret Dillahunt Een vijandige Terminator van het model T-888, gestuurd om John te doden.
Catherine Weaver/T-1001 Shirley Manson Hoofd van Tech Company.
Riley Dawson Leven Rambin Een meisje waar John Connor mee bevriend raakt.
Charley Dixon Dean Winters Voormalige verloofde van Sarah Connor.
Jesse Flores Stephany Jacobsen Verzetsstrijder uit de toekomst die een relatie heeft met Derek Reese.
Savannah Weaver Mackenzie Brooke Smith Het dochtertje van de echte Catherine Weaver.
[bewerken | brontekst bewerken]