The Colbert Report

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Colbert Report
The Colbert Report studio
The Colbert Report studio
Genre Comedy
Satire
Speelduur 22 minuten
Bedenker Stephen Colbert, Ben Karlin en Jon Stewart
Presentatie Stephen Colbert
Regie Jom Hoskinson
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 17 oktober 2005
Einde 18 december 2014
Afleveringen 1447 (18 december 2014)
Seizoenen 6
Zender Comedy Central
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Colbert Report is een Amerikaans satirisch televisieprogramma dat door Stephen Colbert gepresenteerd wordt op Comedy Central. Het is een afgeleid project van The Daily Show, waar Stephen Colbert als 'correspondent' werkte. In The Colbert Report speelt hij echter een goedbedoeld maar zeer conservatief personage, waarmee de show op die manier een parodie is op programma's van 24/7 nieuwszenders, voornamelijk The O'Reilly Factor van Bill O'Reilly, dat uitgezonden wordt op Fox News.

The Colbert Report werd rond half 12 's avonds uitgezonden in de Verenigde Staten, tegenover het praatprogramma van Seth Meyers en David Letterman. In Nederland wordt The Colbert Report één dag later dan in Verenigde Staten uitgezonden, op de zender Comedy Central Extra.

In april 2014 is bekend geworden dat Stephen Colbert de presentatie van de "Late Show" van David Letterman gaat overnemen in 2015. Comedy Central maakte daarop bekend dat "The Colbert Report" eind 2014 eindigt. De laatste aflevering werd op 18 december 2014 uitgezonden in de Verenigde Staten.

Rubrieken[bewerken]

Naast de vaste interviews, zijn er ook vaak terugkerende rubrieken in de show.

Eén van de rubrieken sinds de show begon in 2005 is Better Know a District, waarin Colbert een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden interviewt. Hij heeft er al een tachtigtal van de in totaal 435 districten gedaan.

Een vaak terugkerende rubriek is "The Wørd" of the day als parodie op Talking Points Memo in The O'Reilly Factor.

Externe link[bewerken]