The Lord of the Rings: Aragorn's Quest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Lord of the Rings: Aragorn's Quest
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar TT Fusion
Headstrong Games (Wii)
Uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 14 september 2010
Vlag van Europa 29 oktober 2010
Genre Action-adventure
Spelmodus Singleplayer, Co-op
Leeftijdsklasse ESRB: T[1]
PEGI: 12+[2]
USK: 16
Platform PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable, Wii, Nintendo DS
Media Dvd, Download
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Lord of the Rings: Aragorn's Quest is een computerspel gebaseerd op In de Ban van de Ring van J.R.R. Tolkien ontwikkeld door TT Fusion en uitgebracht door Warner Bros. Interactive Entertainment. Het spel werd uitgebracht op 29 oktober 2010 voor op de PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable, Wii en Nintendo DS.

Gameplay[bewerken]

De speler bestuurt een jonge Hobbit die door de Gouw heen rent en luistert naar verhalen van Sam Gewissies over Aragorn. Deze verhalen zijn de levels van het spel waar de speler Aragorn bestuurt tijdens de gebeurtenissen van de drie The Lord of the Rings-films.

De speler gebruikt vooral een zwaard, maar soms worden ook bogen en speren gebruikt. Tevens worden sommige delen uitgevochten vanaf een paard. Een tweede speler kan op elk moment van het spel meedoen als Gandalf. Alleen zit deze functie niet in de DS-, PS2- en PSP-versies.

Verhaal[bewerken]

Het spel speelt zich af 15 jaar na de Oorlog om de Ring. Sam is de burgemeester van Hobbitstee· Hij bereid een groots feest voor voor koning Aragorn en Arwen. Terwijl Sam wacht op Aragorn, vertelt hij Aragorns verhaal aan zijn vier kinderen: Frodo, Elanor, Merry en Pippin. Het verhaal is vooral gebaseerd op The Lord of the Rings-films, maar bevat ook een aantal elementen uit het boek. Tevens zijn er een aantal zijmissies die speciaal voor dit spel verzonnen zijn.