Naar inhoud springen

LEGO The Hobbit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lego The Hobbit
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Traveller's Tales
MGM Interactive
Uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment
Feral Interactive (OS X)
Muziek Rob Westwood
Ian Livingstone
Howard Shore (Soundtracks)
Uitgebracht 8 April 2014 (VS)
11 April 2014 (EU)
Genre Action-adventure
Spelmodus Singleplayer
Co-op
Leeftijdsklasse PEGI: 7
Platform Microsoft Windows, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Nintendo 3DS, Xbox 360 en Xbox One
Navigatie
Voorloper LEGO The Lord of the Rings
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Lego The Hobbit is een computerspel uit 2014 gebaseerd op het speelgoed van LEGO en de filmserie van Peter Jackson. Het spel behandelt de films The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: The Desolation of Smaug.

Het spel werd ontwikkeld door Traveller's Tales en MGM Interactive, en werd tegelijk uitgebracht voor Microsoft Windows, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Nintendo 3DS, Xbox 360 en Xbox One.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De gameplay bevat zowel oude als nieuwe mogelijkheden. Zo kan de speler om verder te komen in het spel dingen (zoals bruggen en katapulten) bouwen met de materialen die hij verzamelt. Net als in Lego The Lord of the Rings kan de speler hier vrij door Midden-aarde lopen. Onderweg krijgt de speler opdrachten van inwoners van Midden-aarde en door het pad te volgen kan de speler het volgende level in het spel spelen.

Alle personages in het spel hebben hun eigen vaardigheden, die nodig zijn om verder te geraken en puzzels op te lossen. Zo kan Bilbo met de ring onzichtbaar worden, kan Radagast betoverde dieren genezen.

DLC[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de release van de game waren enkel de eerste twee films uit de trilogie van Peter Jackson verschenen. Om deze redenen bevatte het spel bij zijn release ook enkel levels uit deze twee films. Op de London Toyfair werd voor de release van de game aangekondigd dat bij het verschijnen van de laatste film in de reeks, er door middel van een DLC levels van die laatste film aan de game zou worden toegevoegd[1]. De uitbreiding kwam er uiteindelijk niet bij de release van de laatste film. In maart 2015 liet Warner Bros weten dat de uitbreiding van de game er niet meer zou komen[2]

Audio[bewerken | brontekst bewerken]

Net als bij Lego The Lord of the Rings wordt ook in deze game gebruikgemaakt van de dialogen uit de films. De stemmen van personages die niet in de films voorkomen zijn door verschillende stemacteurs ingesproken. Christopher Lee sprak de stem vertelstem van het spel in.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel werd door de critici gematigd tot positief ontvangen.

Beoordeeld door Jaar Platform Score
IGN 2014 PS4 7.4/10[3]
IGN 2014 Xbox One 7.4/10[3]
Gamespot 2014 PS4 5/10[4]
Power Unlimited 2014 N.V.T 70/100[5]
Metacritic 2014 Xbox 360 70/100[6]
Eurogamer 2014 PC 6/10[7]
XGN 2014 Xbox 360 8.2/10[8]
Gamesradar 2014 PS4 3.5/5[9]
Daily News 2014 PS4 3/5[10]