LEGO City

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

LEGO City is een serie van LEGO-sets rond het thema stad. In de serie zitten typische sets rond de thema's politie, brandweer, medische hulpdiensten, bouw, diensten, luchthaven, et cetera.

Het thema werd geïntroduceerd in 1978 en sindsdien werden de producten gecommercialiseerd onder namen als "Legoland", "LEGO Town" en ten slotte "LEGO World City". In 2005 werd de naam LEGO City geïntroduceerd. De reeks bleef met zijn traditionele sets erg belangrijk voor LEGO.[1]

Videogames[bewerken]

LEGO City heeft in twee videogames een hoofdrol, namelijk LEGO City Undercover en LEGO City Undercover: The Chase Begins. De eerstgenoemde game gaat over politieman Chase McCain die zich kan vermommen en meesterdief Rex Fury moet arresteren. De tweede game verteld het verhaal dat vooraf gaat aan de eerste game. Hier is politieman Chase McCain nog een nieuwe politieagent.

Daarnaast verscheen LEGO City ook in de game LEGO Dimensions. Het is een van de tientallen werelden in de game en kan vrijgespeeld worden door het kopen van een LEGO-set. Ook hier heeft Chase McCain een rol in de game.