Transmission Voie-Machine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Het blokmarkeringsbord dat de lichtseinen vervangt.

Transmission Voie-Machine (TVM) is een Frans treinbeïnvloedingsysteem voor hogesnelheidslijnen. Het wordt gebruikt op de Franse hogesnelheidslijnen en op de Belgische HSL 1. TVM is ontwikkeld door CSEE Transport (Compagnie des Signaux). De eerste versie, TVM 300, is geschikt voor snelheden tot 300 km/h. De opvolger TVM 430 kan eventueel ook hogere snelheden toestaan en heeft tussen de 0 en 300 km/h meer snelheidstrappen. TVM 300 is geïnstalleerd op de LGV Paris-Sud Est en de LGV Atlantique. Op de LGV Nord en de Belgische HSL 1 is TVM 430 geïnstalleerd.

De snelheidsbewaking werkt met gecodeerde spoorstroomlopen. De spoorstroomloop kan vier draagfrequenties (1700, 2000, 2300 en 2600 Hz) hebben die worden gemoduleerd op frequentie van 10,3 tot 29 hertz. Zo worden verschillende codes gevormd (18 codes bij TVM 300 en 27 codes bij TVM 430). Spoelen die voor de eerste as van de trein geplaatst zijn, vangen het signaal op. De code wordt in de trein omgezet in een seinbeeld dat aan de treinbestuurder wordt weergegeven (cabinesein). Lichtseinen langs het spoor zijn dus niet meer nodig en die staan er dan ook niet. Wel staan er borden die het begin/einde van een spoorwegblok aangeven. TVM grijpt in als de trein 10 tot 15 km/h boven de maximum toegestane snelheid rijdt.

Andere informatie wordt puntsgewijs overgebracht door middel van 10-meter lange lussen in het spoor. Het gaat hierbij om codes waardoor de trein automatisch omschakelt naar een andere bovenleidingsspanning en/of de stroomafnemer strijkt vlak voor een spanningsluis. Ook is er een code waarmee de luchtinlaat van de airconditioning wordt afgesloten, om luchtdrukproblemen in tunnels te voorkomen. Deze functie wordt ook geactiveerd als langs de kerncentrale in het Rhônedal wordt gereden. Omdat de trein de operationele status van de centrale niet kent, wordt uit voorzorg de luchtinlaat afgesloten.