Universiteit Siegen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Universiteit Siegen
Logo
Locatie Siegen, Vlag van Duitsland Duitsland
Coördinaten 50° 54′ NB, 8° 2′ OL
Opgericht 1972
Rector Holger Burckhart
Studenten 18.618
Personeel 2.153
Website
Campus van de Uni Siegen op de Haardter Berg
De Emmy-Noether-Campus in Siegen
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Universiteit Siegen (Duits: Universität Siegen) is een universiteit in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gevestigd in de stad Siegen.

De universiteit werd in 1972 opgericht als een Gesamthochschule, een universitaire hogeschool. In 1980 werd gekozen voor de naam Universität-Gesamthochschule Siegen. Sinds 2003 gebruikt de instelling de huidige naam.

De stad heeft al een veel oudere universitaire en hogeschooltraditie, sinds in 1536 in Siegen een Latijnse school werd opgericht die op het einde van de 16e eeuw werd aangeduid als de Hohe Schule Herborn. In de 19e en 20e eeuw ging het om de Staatliche Ingenieurschule, de Staatliche Höhere Wirtschaftsfachschule en de Pädagogische Hochschule Siegerland die in 1971 fuseerden en de huidige instelling vormden.

De meeste activiteiten van de universiteit zijn geconcentreerd in drie gebieden in Siegen, de campus op Haardter Berg, de Emmy-Noether-Campus, en de Universitätsverwaltung Herrengarten. In 2017 telde de instelling 18.618 studenten en 2.153 personeelsleden waarvan 262 professoren.

Zie de categorie Universität Siegen van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.