Vlag van Cheshire

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vlag van Cheshire
Vlag van Cheshire
Details
Verhouding 3:5
Aangenomen 10 april 2013
Ontwerp drie gouden korenschoven en een gouden kling op een blauwe achtergrond
Kleuren Blauw
Goud
Donkergoud
Jurisdictie Cheshire
Portaal  Portaalicoon   Vlaggen en wapens

De vlag van Cheshire, een van de traditionele graafschappen van Engeland in Engeland. Het werd op 10 april 2013 geregistreerd door het Flag Institute, met als ontwerp een wapenvlag van de voormalige Cheshire County Council, verleend op 3 mei 1938.

Ontwerp[bewerken | brontekst bewerken]

Op de vlag staan drie gouden korenschoven en een gouden kling op een blauwe achtergrond. Het ontwerp wordt sinds de 12e eeuw in verband gebracht met het graafschap Chester en wordt al sinds 1560 in het wapen van Chester gebruikt.[1]

Gebruik[bewerken | brontekst bewerken]

De vlag wappert naast de Union Flag boven het Department for Communities and Local Government.[2] Stockport County FC heeft een Cheshire Flag Day gehad om de wortels van Stockport in het historische graafschap Chester te herdenken.

De tarweschoven en blauwe achtergrond zijn verwerkt in het logo van Cheshire West and Chester Council en de tarweschoven zijn verwerkt in het logo van Cheshire East Council. Bovendien is het logo van Stockport County FC heeft de drie gouden korenschoven en het gouden mes op een blauwe achtergrond als het wapenbord.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]