Vlag van Zundert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zundert Netherlands.svg
Flag of zundert1.png

De vlag van Zundert is in tijdens het bestaan van de Noord-Brabantse gemeente Zundert een maal aangepast. De eerste vlag werd op 25 januari 1962 per besluit van 3 januari dat jaar van de gemeenteraad als gemeentelijke vlag aangesteld.[1] De tweede vlag werd aangenomen op 8 juni 1999.[2]

Omschrijvingen[bewerken]

Eerste vlag[bewerken]

De officiële beschrijving van de eerste vlag luidt als volgt:

"Vierkant, bestaande uit een blauw veld, waarop een uit de rechter- en linkerbenedenhoek uitspringende gele keper is aangebracht, waarvan de bovenzijde tot 5/6 van de totale hoogte van de vlag reikt.[3]"

De vlag is geheel blauw, met daarop een gele keper. De keper reikt niet volledig tot de bovenzijde van de vlag, maar stopt op 1/6 van de bovenrand.

Tweede vlag[bewerken]

De beschrijving van de tweede vlag luidt als volgt:

"Twee horizontale banen van gelijke hoogte van wit en rood, een groene broekingdriehoek waarvan de punt tot halverwege de vlucht reikt, waarop een witte fleur-de-lys van 1/2 vlaghoogte.[2]"

De vlag heeft in de broeking een groene driehoek met daarop een witte Franse lelie. In de vlucht twee horizontale banen, boven rood en onder wit. De Franse lelie en de keper zijn beide afkomstig uit het wapen van Zundert.