W817: 8eraf!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
W817: 8eraf!
Regie Pietje Horsten
Producent Skyline Entertainment
MNM
Ketnet
Scenario Bram Renders
Bart Vaessen
Hoofdrollen Jenne Decleir
Govert Deploige
Aagje Dom
Kadèr Gürbüz
Machteld Timmermans
Danny Timmermans
Britt Van Der Borght
Aron Wade
Muziek Steve Willaert
Camerawerk Tom Bonroy
Première Vlag van België België: 26 november 2021
Genre Komedie
Taal Nederlands
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

W817: 8eraf! (uitspraak: "wacht eens even: achteraf") is een Vlaamse komische film uit 2021 dat een vervolg is op de televisieserie W817.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De film stond gepland voor oktober 2020 en zou een vervolg op de serie zijn. Deze nieuwe film komt twintig jaar later dan de serie. De film kwam er enkel als er 50.000 tickets worden verkocht voor 4 april 2020. Deze 50.000 personen zijn tevens de enige personen die de film te zien zullen krijgen. Uiteindelijk bleef de film in de zalen spelen en komt hij voor het eerst op één op 16 april 2022. Vanaf 8 april 2022 is hij te zien op vrt.nu [1] Op 3 april 2020 werd dit doel behaald.[2] Op 21 april 2020 werd bekendgemaakt dat de film door de coronapandemie pas uitkomt in oktober 2021.[3] Op maandag 26 april 2021 werd bekendgemaakt dat de eerste draaidag een feit is. De trailer kwam op 29 september 2021 uit.[4]

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De kotvrienden uit de oorspronkelijke televisieserie hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een 'bijzondere gelegenheid'.

Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdpersonages[bewerken | brontekst bewerken]

Nevenpersonages[bewerken | brontekst bewerken]