Watford DC Line

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Watford DC Line
Een London Overground trein op station Kilburn High Road
Basisgegevens
Locatie Groot-Londen
Hertfordshire
Vervoerssysteem National Rail
London Underground
Aantal stations 19
Spoorwijdte 1435 mm
Eigenaar Network Rail
Uitvoerder(s) London Overground
London Underground
Netwerkkaart
Netwerkkaart van de Watford DC Line
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

De Watford DC Line is een spoorlijn in Groot-Brittannië van London Euston naar Watford Junction. De lijn wordt gebruikt door London Overground en door de Bakerloo Line van London Underground (de metro van Londen). De benaming van de lijn komt door het feit dat de treinen gevoed worden op gelijkstroom (DC = Direct Current), in tegenstelling tot de West Coast Main Line die vlak naast de Watford DC line ligt.

In november 2007 nam Transport for London (TfL) het beheer van de tussenliggende stations over, met uitzondering van Willesden Junction. De stations zijn of worden gerenoveerd als onderdeel van London Overground naar de standaard van de metro van Londen.

Het is de bedoeling om de lijn ten noorden van Harrow & Wealdstone op termijn over te dragen aan de Bakerloo Line. Hierdoor kan de hele dienstregeling door de Bakerloo Line verzorgd worden. Hiermee wordt de situatie van voor 1982 hersteld. Dit gaat samen met het project om de Watford zijlijn van de Metropolitan metro om te leggen naar Watford Junction waardoor dit station via twee metroroutes bereikbaar wordt.

Stations[bewerken | brontekst bewerken]