Wengen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Voor de Italiaanse gemeente, zie La Val.
SKIGEBIED

Jungfrauregion Flag of Switzerland.svg

Land Zwitserland
Regio Berner Oberland
Plaatsen Wengen
Grindelwald
Mürren
Lauterbrunnen
Interlaken
Hoogte 1.030m - 2.970m
Aantal pisten
Blauw
Rood
Zwart
182km
59km
94km
29km
Aantal liften 40
Tandradbanen 3
Kabelbanen 3
Kabinebanen 2
Stoeltjesliften 14
Sleepliften 17
Website www.wengen.ch

Wengen is een dorp in het zuiden van het Zwitserse kanton Bern, tegen de grens met Wallis. Het maakt deel uit van de gemeente Lauterbrunnen en heeft gewoonlijk 1.400 inwoners. In het hoogseizoen, vooral in de winter, bedraagt het aantal inwoners tussen de 5.000 en 10.000. Wengen kent 28 hotels en een jeugdherberg. In het noordoosten van het dorp bevindt zich een kabelbaan naar Männlichen.

Ook loopt er een treintje van de Wengernalpbahn vanuit Lauterbrunnen naar Wengen. Vanuit Wengen gaat dit treintje door naar Kleine Scheidegg. Hier kun je overstappen op de trein van de Jungfraubahn, die naar de Jungfraujoch gaat, het hoogste treinstation van Europa. Of je kunt overstappen op het treintje naar Grindelwald. Overigens kun je ook van Lauterbrunnen door het dal naar Grindelwald reizen met de Berner Oberland Bahn. Je moet dan overstappen in Zweilütschinen.

Wengen ligt op een hoogte van 1.274 meter, iets ten noorden van Lauterbrunnen. De dichtstbijzijnde stad is Interlaken. Wengen is een autovrij dorp en voor transport is men aangewezen op de spoorweg van de Wengernalpbahn, die in 1893 werd geopend.

Wengen vanuit het zuiden gezien

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]