Wikipedia:De kroeg/Archief/20200530

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Subpagina's link inschakelen voor geregisteerde gebruikers[bewerken | brontekst bewerken]

Ik was zojuist Wikipedia:Kladblok en Wikipedia:Snelcursus aan het doorlezen en bijwerken en het verbaaste me dat het best lastig is voor nieuwe gebruikers hun recentlijk gemaakte concept artikelen of andere kladpagina's te vinden. Het is best makelijk deze kwijt te raken als je niet meer precies de exacte spelling/naam weet, en zelfs dan moet je eigenlijk al "expert" functies gebruiken zoals de browser adresbalk of via de zoekmachine.

Graag zou ik Wikipedia:Kladblok willen kunnen versimpelen door simpelweg aan te geven dat je op je gebruikersnaam kunt klikken en dan naar "Hulpmiddelen / Subpagina's".

Er is hier al een gadget voor ("Voeg een link naar subpagina's toe"). Ik stel voor dat we deze standaard aanzetten, in iedergeval voor ingelogde gebruikers. Een ieder kan deze uiteraard alsnog via de voorkeuren uitzetten.

De gadget link is monenteel alleen zichtbaar in naamruimtes waar subpagina's voorkomen (Gebruiker, Sjabloon, Wikipedia, iets-Overleg, etc.). Ik kan dit eventueel verder beperken (hetzij in deze gadget, of wellicht via een nieuwe, als er ook interesse in de huidige variant is). --Krinkle (overleg) 22 mei 2020 20:02 (CEST)[reageren]

Graag wat mij betreft! Ik zoek die pagina altijd via omwegen op. Ymnes (overleg) 22 mei 2020 20:48 (CEST)[reageren]
Lijkt mij ook zinvol. Encycloon (overleg) 23 mei 2020 11:25 (CEST)[reageren]