Wikipedia:SHEIC/Archief/2011-12

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Dat is toch geen infobox...[bewerken | brontekst bewerken]

Regelmatig kom ik artikelen tegen met een soort zelfgebrouwen pseudo-infobox. Die vind ik lelijk en ik ben vast niet enige? Misschien is het een idee om ze ergens te verzamelen, zodat ze wellicht sneller in echte infoboxen (of andere sjablonen) veranderd kunnen worden.

Een paar gevallen die ik de afgelopen tijd tegen kwam:

Ik denk dat het beste je ze stuk voor stuk kunt linken per onderwerp omdat er anders wellicht artikelen over het hoofd gezien kunnen worden en het individueel benoemen makkelijker is om het af te werken. Romaine (overleg) 24 dec 2011 02:57 (CET)[reageren]

Zou iemand met een intelligente bot misschien alle artikelen kunnen opsporen die beginnen met "{|"? Dat zijn namelijk de artikelen die beginnen met tabellen, wat vaak dit soort pseudo-infoboxen zijn. Normale artikelen beginnen ofwel met "{{", ofwel met lopende tekst. - FakirNLoverleg 23 feb 2012 16:53 (CET)

Je kunt voor dit wellicht iemand met toegang tot de toolserver vragen om een query te doen op de database en de resultaten ergens neer te zetten. Ik zou even zo snel niet weten wat de query moet zijn, maar het is een stuk sneller om zoiets op de db te doen. De query moet:
  • Naar de laatste versie per pagina kijken
  • De "blob" van die versie testen of het begint met "{|"
Sum?urai8? 29 mrt 2012 11:59 (CEST)[reageren]