Wikipedia:WikiUilen/Projectpagina/Nominaties/2016

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Iedere gebruiker met minimaal 100 constructieve bewerkingen in de 12 maanden voorafgaand aan de nominatieperiode mag meedoen aan de stemming.
  • De stemmen dient men in via de e-mailfunctie.
  • Per categorie kan een gebruiker één stem indienen. Je hoeft niet voor elke categorie een stem in te dienen.
  • Stemmen op jezelf of op een project dat je zelf gecoördineerd of opgezet hebt, is niet toegestaan.
  • Stemperiode: 25 december 2016 t/m 7 januari 2017

Tijdens de prijsuitreiking wordt de meest gewaardeerde bijdrage per categorie bekendgemaakt en de prijs uitgereikt. Stemmen worden niet openbaar gemaakt. Indien er minder dan tien stemmen in een categorie uitgebracht zijn, wordt de WikiUil in die categorie niet uitgereikt.

NieuwkomerUil[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwe gebruikers zijn de toekomst van het project. Om hen extra welkom te heten kan deze aanmoedigingsprijs gegeven worden.

Ecritures
Sinds maart 2016 uitgebreid aan de slag gegaan, onder andere met het schrijven van biografieën en Parijs gerelateerde onderwerpen vanuit het Engels.
Nederhopper
Voor het uitbreiden en updaten van discografieën. Schrijft veel over rappers.
Nienkelinde
Heeft zich de schrijfstijl en eisen voor artikelen op Wikipedia snel eigen gemaakt en heeft reeds verschillende artikelen geschreven, waaronder mooie biografieën.
Xxmarijnw
Een vaardig en behulpzaam vandalismebestrijder die de nodige uren in het onderhoud van Wikipedia stopt. Altijd vriendelijk in de omgang.

SchrijversUil[bewerken | brontekst bewerken]

Onze schrijvers zijn de kern van Wikipedia. Nieuwe artikelen zijn altijd welkom en ook het uitbreiden van artikelen moet zeker aangemoedigd worden. Het afgelopen jaar is er veel werk verzet en de auteurs verdienen het om uitgelicht te worden.

Ceescamel
Heeft tal van artikelen over musici, componisten, symfonieën en liederen gecomponeerd.
Ecritures
Met mooie vertalingen van biografieën over vrouwen helpt deze gebruiker de genderkloof te verkleinen. Maar ook een aantal artikelen over Parijs.
Fred Lambert
Wetenschapper met een grote kennis van heemkunde, waaruit dagelijks een stroom artikelen over kerken, kastelen en geografische onderwerpen voortvloeit.
Hamnico
Een voormalig journalist die Wikipedia gebruikt om zijn pen nat te houden. De uitgebreide artikelen over sociale wetenschap dragen hun steentje bij aan de kwaliteit van de encyclopedie.
Heinonlein
Onze etalage pronkt met prachtstukken van de hand van deze schrijver. Hierbij komen onderbelichte onderwerpen aan bod zoals schepen en Madagascar. Ook algemene onderwerpen zoals de bultrug behoren tot het oeuvre.
Kattiel
Deze gebruiker werkt mee aan het verkleinen van de genderkloof. Veel artikelen over kunst en geschiedenis, maar ook schrijft Kattiel biografieën .
Kiro Vermaas
Bij deze auteur staat mythologie aan het begin van de literatuur, en aan het einde. Enkele artikelen hebben een permanente stalling gevonden in de etalage.
MackyBeth
Een encyclopedische goudmijn over historische teksten heeft deze auteur voortgebracht. Met heel veel passie schrijft deze gebruiker over literaire onderwerpen.
MWAK
Miljoenen jaren hebben dinosauriërs, pterosauriërs en andere uitgestorven diersoorten het zonder een artikel moeten stellen, maar deze auteur werkt er aan om dit onrecht teniet te doen. Heeft heel hard gewerkt om artikelen over pigmenten te verbeteren, waarbij deze auteur net zo diep graaft als bij de fossielen.
Nl maclean
Schrijft en verbetert artikelen over tal van historische personen. Het artikel over rouwkleding dat deze gebruiker met de naam die wat Schots aandoet schreef is een van onze toppers.

IllustratieUil[bewerken | brontekst bewerken]

Een illustratie is belangrijk om een onderwerp goed weer te geven. Afbeeldingen verspreiden kennis die vaak niet in woorden te vatten valt. Dit werk dient zeker geïllustreerd te worden.

Jan Arkesteijn
Uploader van vele historische kunstwerken, waaronder van personen, landschappen en taferelen.
Jane023
Voor de vele historische kunstwerken die geüpload zijn.
Janwillemvanaalst
Voor de vele prachtige topografische kaarten van gemeenten en provincies. Ook draagt deze gebruiker zorg voor actualisaties van deze kaarten.
Natuur12
Helpt op Commons met raad en daad en helpt anderen bij het uploaden van vele duizenden foto's. Hiernaast wordt nog tijd gevonden om foto's over allerlei onderwerpen bij te dragen, waaronder veel personen en insecten.
Sonty567
Voor het rijkelijk illustreren van onder andere de onderwerpen uit de stad Utrecht. Ook voor nieuwe artikelen wordt Commons zo te zien afgestruind voor passende illustraties.
Wammes Waggel
Voegt allerhande afbeeldingen toe aan de artikelen op Wikipedia.
Wikifrits
Fotograaf van diverse beelden en sculpturen.

RedactieUil[bewerken | brontekst bewerken]

Vele vlijtige handen blijven vaak onopgemerkt. Hun werk vindt plaats in de achtergrond en ze zijn er wanneer je ze nodig hebt. Zij bekommeren zich om kleinigheden, zoals het oplossen van fouten, helpen bij moeilijke syntax, werken aan sjablonen, actualiseren, aanbrengen van opmaak en verbeteren van de taal.

De Wikischim
Verbetert vele taal- en spelfouten en zorgt voor betere formuleringen in zinnen. Controleert geregeld nieuwe artikelen op slordigheden.
Ellywa
Voor de inzet om de artikelen van Wikipedia steeds te blijven verbeteren op allerlei manieren. Van het toevoegen van afbeeldingen, bronnen en kleine stukjes tekst, tot het herschrijven, snoeien en objectiever maken.
ErikvanB
Actief als de nachtelijke opruimdienst, waarbij er aandacht is voor spelling, repareren van links en het repareren van onjuiste wijzigingen Het aanpakken van teksten vol taal- en grammaticafouten wordt niet geschuwd.
MackyBeth
Breidt diverse artikelen uit binnen het onderwerp van literatuur en zorgt op deze manier voor de nodige volwaardige lemma's.
MatthijsWiki
Zeer actief met het dagelijks nalopen van artikelen op onjuiste wijzigingen.
MoiraMoira
Verbetert dagelijks de vele artikelen waarin onjuiste wijzigingen gedaan zijn en beschermt Wikipedia met veel aandacht.
Piet.Wijker
Werkt hard aan het updaten en verbeteren van vele artikelen over atletiek. Op deze manier wordt de kwaliteit van de atletieklemma's hoog gehouden.
Richardw
Verbetert tal van artikelen op het gebied van spelling, bronnen en onjuistheden. Geeft geregeld op geduldige wijze feedback.
RonaldB
Repareert dagelijks de vele onjuiste wijzigingen die er gedaan zijn en probeert de artikelen op orde te houden.
Rudolphous
Doet vele relatief kleine bewerkingen om de kwaliteit op Wikipedia te verbeteren, waaronder ook aan de monumentenlijsten.

SamenwerkingsUil[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedia is een samenwerkingsproject. Samenwerking is cruciaal voor de kwaliteit van de encyclopedie. Wikipedia leeft dankzij de toewijding en betrokkenheid van haar deelnemers waar extra aandacht voor mag zijn.

Apdency
Geduldig in de communicatie en heeft geregeld een constructief woord over. Probeert altijd zo correct mogelijk te zijn in de bewoording naar anderen.
Ciell
Een drijvende kracht achter meerdere projecten die bijdragen aan een evenwichtige encyclopedie. Vriendelijk in de communicatie en gaat uit van goede wil en helpt gebruikers off wiki op weg.
Edoderoo
Een gebruiker met kennis van Wikidata die veel mensen helpt. Altijd klaar om te bemiddelen en een sussend woord te spreken. Zet vaak een extra stap om medegebruikers te helpen.
Heinonlein
Zoekt het overleg om bij een verschillend standpunt samen een antwoord hierop te vinden. Weet geregeld gebruikers met elkaar te verbinden en is een drijfveer voor het Wikiproject Madagascar.
IJzeren Jan
Nooit te beroerd om vakkennis in te zetten om collega’s te helpen en werkt samen middels vriendelijke en geduldige communicatie.
Meneerke bloem
Altijd bereid een andere gebruiker te helpen met raad en daad.
Smile4ever
Probeert met andere gebruikers in overleg tot verbetering van Wikipedia te komen, van een verzoek tot bron tot aan het helpen bij vragen. Daarnaast is Smile4ever een van de drijvende krachten achter het linkonderhoudsproject.
Sylhouet
Steekt veel tijd in het reviewen van artikelen en tilt die artikelen een paar stappen hoger. Door zakelijk en to the point to communiceren is deze gebruiker een waardevolle meelezer en commentator.
TheDragonhunter
Probeert in overleg een objectieve benadering te zoeken en verschillende kanten van een onderwerp aan te wijzen. Ook wordt meer dan eens bijgedragen aan oplossingen voor lastige problemen.

ProjectUil[bewerken | brontekst bewerken]

Ook buiten het internet worden er projecten georganiseerd die voor een verrijking zorgen op Wikipedia en daarbuiten. Initiatieven die de vrije kennis beschikbaar maken, helpen Wikipedia vooruit in haar missie.

GenderGap
Een neutrale encyclopedie kan niet zonder het ook evenredig beschrijven van vrouwen en als vrouwelijk geziene onderwerpen. Om een beter evenwicht op Wikipedia te krijgen probeert de projectgroep hier aan te werken en organiseert ook schrijfbijeenkomsten om hier iets aan te doen.
LHBT
Sinds 2016 werken er gebruikers aan een project dat zich richt op het beter beschrijven van onderwerpen rondom lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Een onderwerp met een lange historie om uit respect goed te beschrijven.
Naturalis
Om een goed artikel te kunnen maken zijn er afbeeldingen nodig om deze te illustreren. Om meer afbeeldingen van planten en dieren te krijgen wordt er samengewerkt met Naturalis, wat er onder andere voor gezorgd heeft dat er meer dan 250.000 afbeeldingen vrijgegeven zijn voor gebruik in de artikelen.