Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/België/Wiki Loves Heritage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Logo Wikimedia België
Logo Wikimedia België
Wiki Loves Heritage
Wiki Loves Heritage

Foto's opladen Lijst van foto's Info ISA Tool

Wiki Loves Heritage (WLH) is een jaarlijkse nationale fotowedstrijd van Wikimedia België die een spin-off is en een uitbreiding van de wereldwijde Wiki Loves Monuments, zodat ook foto's van roerend en immaterieel erfgoed, landschappen, folklore, vakmanschap, en museumcollecties toegelaten zijn.

Hij werd in 2018 voor het eerst georganiseerd door Wikimedia België.

Het doel is om het Belgische erfgoed, cultuur en tradities (zowel materieel als immaterieel), inclusief monumenten, te documenteren. De primaire focus ligt op het maken en opladen van foto's, inclusief metadata, maar ook het beschrijven van de onderwerpen op Wikidata en Wikipedia.

Sinds 15 juli 2016 kent België vrijheid van panorama, waardoor iedereen vanaf een openbare plaats mag fotograferen en ook op permanente openbare tentoonstellingen. Andere wetten zoals het algemeen auteursrecht, privacy, en het recht op afbeelding blijven gelden en musea kunnen hun eigen beperkingen opleggen.

De wedstrijd loopt van 1 juli 2023 tot en met 30 september 2023, met een speciale focus op Living Heritage in 2023, naar aanleiding van de 20e verjaardag van de UNESCO 2003 Conventie voor het borgen van immaterieel erfgoed.

Andere fotowedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

2023 wordt een drukke zomer:

Foto's gebruiken[bewerken | brontekst bewerken]

  • Wikimedia Commons Categorieën toevoegen
  • {{Wikidata Infobox}} toevoegen aan Wikimedia Commons Categorieën
  • Structured Data on Commons toevoegen; zie ISA Tool
  • Foto's toevoegen aan Wikipedia, mogelijks in infobox, illustratie, of gallery (voeg #WPWPBE in de bewerkingssamenvatting)
  • Foto's toevoegen aan Wikidata; zie WDFIST - worden mogelijks automatisch op Wikipedia getoond via sjablonen
Wikipedia Wikimedia Commons

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]