Annette Sekrève

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
22-04-2014

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
Vrouw van prins Bernhard die niet veel bijzondere prestaties haalde..

(/)

N.B. Deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Annette Sekrève
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren Den Haag, 18 april 1972
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Overige informatie
Partner(s) Prins Bernhard
Kinderen Isabella Lily Juliana (2002)
Samuel Bernhard Louis (2004)
Benjamin Pieter Floris (2008)
Religie Nederlands-hervormd

Annette Sekrève (Den Haag, 18 april 1972) is de echtgenote van prins Bernhard. Hoewel ze zelf formeel geen prinses is, wordt zij sinds haar huwelijk aangeduid met haar 'titre de courtoisie', namelijk Hare Hoogheid Annette prinses van Oranje-Nassau, van Vollenhoven-Sekrève, maar in het dagelijks gebruik wordt ze kortweg "prinses Annette" genoemd.

Jeugd en studie[bewerken]

Annette Sekrève werd geboren in Den Haag als oudste dochter van Ulrich Sekrève en Jolanda de Haan die inmiddels zijn gescheiden. Ze heeft twee zusters. In 1974 verhuisde het gezin van Bleiswijk naar het Brabantse Oosterhout waar ze verder opgroeide en het basis- en voortgezet onderwijs volgde. In 1991 behaalde ze haar vwo-diploma aan het Sint-Oelbertgymnasium aldaar. Datzelfde jaar begon ze aan haar studie psychologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen, waar ze in 1996 haar doctoraalexamen behaalde.

Werkzaamheden[bewerken]

Na haar studie vervulde ze diverse functies, maar sinds januari 2002 werkt ze in deeltijd als begeleidster in de gehandicaptenzorg bij de stichting AGO te Amsterdam. Daarnaast is ze lid van het Comité van Aanbeveling van de stichting "Art as Well" en van de Raad van Advies van stichting "Papageno".

Huwelijk en gezin[bewerken]

Annette Sekrève trouwde op 6 juli 2000 in de Spiegelzaal van het Paushuize te Utrecht met Bernhard van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven. Voor hun huwelijk werd door de Koninkrijkswetgever toestemming verleend bij rijkswet van 31 mei 2000.[1] Hierdoor bleef Bernhard deel uitmaken van de Nederlandse lijn voor troonopvolging. Bij Koninklijk Besluit van 5 juli 2000 werd besloten dat uit het huwelijk geboren kinderen de achternaam Van Vollenhoven zouden dragen.[2] De kinderen van Annette en Bernhard bezitten geen adellijke titel.

Het echtpaar heeft drie kinderen:

  • Isabella Lily Juliana (14 mei 2002)
  • Samuel Bernhard Louis (25 mei 2004)
  • Benjamin Pieter Floris (12 maart 2008).

Het gezin leeft in betrekkelijke anonimiteit en treedt slechts sporadisch in de schijnwerpers bij nationale, koninklijke en familiale evenementen.

Referenties[bewerken]

  1. Rijkswet van 31 mei 2000, houdende het verlenen van toestemming aan Prins Bernhard Lucas Emmanuel van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven om een huwelijk aan te gaan met Annette Sekrève
  2. Koninklijk Besluit van 5 juli 2000 tot vaststelling van de geslachtsnaam van de kinderen die geboren mochten worden uit het huwelijk van Prins Bernhard Lucas Emmanuel van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven met Annette Sekrève