Frontiers Music

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Voor het Amerikaanse platenlabel, zie Frontier Records.
Frontiers Music
Opgericht 1996
Oprichter Serafino Perugino
Sleutelfiguren Serafino Perugino
Status Actief
Distributielabel The Orchard (VS en Canada)
Sony Music (Australië en Nieuw-Zeeland)
Virgin Music (VK)
PIAS (Spanje en Portugal)
Infinity Entertainment IKE (Griekenland)
Frontiers Music (rest)
Genre Classic rock, hardrock, AOR, progressieve metal, heavy metal, symfonische metal, powerpop, powermetal, hardrock
Situering
Land van oorsprong Vlag van Italië Italië
Locatie Napels
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Frontiers Music Srl (voorheen: Frontiers Records) is een Italiaans platenlabel, gevestigd in Napels. Het label is opgericht in 1996-1998 en brengt vooral muziek uit van rock- en metalbands.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1996 begon uiteindelijk oprichter Serafino Perugino zijn loopbaan in de muziekindustrie als Italiaans distributeur van classicrockbands. Met zijn opgebouwde reputatie richtte hij in 1998 Frontiers Records op.[1] De eerste uitgave op het label was het dubbele livealbum Never Say Goodbye van de Britse hardrock en AOR-band Ten.

In december 2010 kondigde Frontiers aan een verkoopovereenkomst met EMI Music te hebben gesloten voor de Amerikaanse en Canadese markt, ingaande januari 2011.[2][3] Na de overname van EMI door Universal Music Group nam Caroline Distribution, een dochterbedrijf van Universal, de distributie in de VS over. In januari 2017 namen Sony Music en dochterbedrijf RED Music de distributie in de VS' Canada, Australië en Nieuw-Zeeland over. Caroline Distribution (thans: Virgin Music) zette de distributie in het VK wel voort.

In 2018 tekende hardrockband Quiet Riot een contract bij Frontiers.[4]

In 2021 liep er een rechtszaak tegen zanger Dino Jelusić van de band Animal Drive[5], omdat het label van mening was de exclusieve distributierechten van de band te hebben, hetgeen de band ontkende. Een door de band geüploade video naar het YouTubekanaal van Frontiers werd daarop verwijderd.[6] Eveneens in 2021 tekende Alirio een platencontract.[7]

In 2023 tekende progressievemetalband Scardust een contract bij Frontiers.[8][9][10][11]

Naamswijziging[bewerken | brontekst bewerken]

Het is niet geheel duidelijk wanneer Frontiers Records de naam wijzigde in Frontiers Music, maar er wordt door verschillende mensen gespeculeerd dat dit in 2014 gebeurde.[12]

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Naast nieuwe bands en artiesten brengt Frontiers Music ook muziek uit van reeds gevestigde bands en artiesten, waaronder Little River Band, Jeff Lynne, Winger, Styx, Toto, Yes, Joe Lynn Turner, Journey, Thunder, Survivor, Glenn Hughes, House of Lords, Crush 40, Hardline, Jeff Scott Soto, Whitesnake, Boston, FM, Blue Öyster Cult en Scardust.

Italiaans producent, zanger, keyboardist, songwriter en geluidstechnicus Alessandro Del Vecchio is de producent van Frontiers.

Artiesten en bands (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]